UVS 3 houdt vorm niet vast

Op zaterdag 5 februari moesten we naar Arnhem voor een wedstrijd tegen ASV4. Het werd een lastige wedstrijd.

Tsjisang moest als eerste het hoofd buigen. Na een tactisch trucje van zijn tegenstander, wat Tsjisang over het hoofd zag, moest hij al snel opgeven. 1-0

Jan Hendrik had de pech tegen een door ASV ingevlogen dame met een Russisch klinkende achternaam te moeten spelen. Hij kon zijn stelling niet houden tegen een doorgeschoven pion. 2-0

Ikzelf speelde een veel te passieve partij, als ik op zet 10 c5 had gespeeld had ik een prima stelling gehad, maar ik liet wit alle ruimte en kwam langzaam in de problemen. Na een kwaliteitsverlies en een pion werd mijn stelling onhoudbaar. 3-0

Lambert verloor ook. Over zijn partij is verder niks bekend. (het was niet de moeite, zo zei hij zelf). In theorie konden we nog gelijk spelen. Er waren nog 4 partijen bezig en allemaal nog met kansen. Ron had een spannende partij:

Furkan won gelukkig, de eer was in ieder geval gered! Dit zegt hij er zelf over:

Mijn tegenstander had minder dan een uur na 5 zetten!, waarna hij bij zet 20 nog plusminus 12 minuten had. Ik stond bijna de hele partij een pionnetje voor, maar de engine vond het tot zet 13 te riskant voor wit. Door inaccuraat spel van de tegenstander begon ik vanaf zet 15 voordeel te krijgen wat de hele partij heeft geduurd. De 1812 ratingpunten van mijn tegenstander was niet hoog genoeg voor mijn 1PK krachtige zet en eindigde dan ook met een paardvork. Horsepower!

Alleen Kosse en Klaus waren nu nog bezig. Kosse stond goed en de partij van Klaus leek remise. Kosse over zijn partij:

Klaus over zijn partij:

Toen ik na de wedstrijd naar de auto van Kosse ging, zag Ik rond die auto een mooie geheimzinnige straling. Er moest iets bijzonders met deze auto aan de hand zijn. Het mysterie was gelijk opgelost, toen Kosse ons erop wees, dat de enige punten, die UVS haalde ( 2 punten dus) allemaal in deze “geluksauto” zaten…. , maar dit even terzijde. Toen ik mijn tegenstander Désiré Fassaert zag , dacht ik gelijk, dat hij van SMB of de PION kwam: inderdaad het was SMB ! Ik wist spontaan, waarschijnlijk door een eerdere partij met hem, dat hij een zeer goed schaker was, waar ik niet gemakkelijk tegen zou winnen. Zijn naam was ik echter vergeten. Lambert kende hem goed: vlak vóór de start van de wedstrijd kwam Lambert nog even langs om te zeggen, dat hij graag met mij had willen ruilen om op bord 3 met Désiré de degens te kunnen kruisen. Désiré wist wel raad met mijn vreemde opening en wist de stand ongeveer gelijk te houden. In bijgaande stelling verhindert de Witte Dame (door de aanval op g7) de ontwikkeling van de zwarte Loper, maar Zwart wist even later mij wel onder druk te zetten, zodat ik min of meer gedwongen was om een slim valletje op te zetten met het doel enig initiatief te verkrijgen. Tot mijn verbazing ( en opluchting) trapte de bijna foutloze spelende Désiré in dat valletje. Het leverde mij geen materieel voordeel op, maar wel kreeg ik daardoor enig initiatief, dat helaas niet meer opleverde dan remise. De vraag is of er wel winst in had gezeten, want het was ingewikkeld.

Helaas verloren we dus deze wedstrijd met 6-2. Geen schande gezien het ratingverschil, maar toch jammer. Als we allemaal in vorm waren geweest had een gelijkspel er wel in gezeten. We staan nog 6e in de poule, nog steeds een goede positie om te houden.

Share

Geef een reactie