GP Jeugdschaaktoernooi

In 2015 richtten David Miedema en Valerie Janssen de jeugdafdeling op van UVS. Met de gedreven inzet van een tiental senioren is dit clubje denksportkinderen in de jaren gegroeid van twaalf tot circa veertig leden. Met de ouders zijn vele toernooien bezocht en na zeven schaakseizoenen zijn we nu klaar om zelf ons eerste jeugdtoernooi te organiseren. De datum is geprikt, de zaal gereserveerd, het affiche gemaakt en de eerste aanmeldingen druppelen al binnen. Er is nog behoefte aan een toernooireglement en op de dag zelf aan tafelleiders en scheidsrechters. Laat even weten als je een helpende hand wilt bieden.

Share

3 reacties

  1. Onno Marres schreef:

    Wat leuk voor de jeugd dat jullie dit toernooi organiseren! Ik vraag me alleen af hoe er zeven partijen met 15 minuten en 5 seconden increment in 4,5 uur gespeeld kunnen worden. Ik kom inclusief een half uur pauze en de indelingen uit op zo’n zes uur.

  2. Arjan Schoonen schreef:

    Dankjewel voor het meedenken Onno. Er is geen half uur pauze en niet elke ronde zal de maximaal mogelijke tijd in beslag nemen. Maar misschien is het tijdplan inderdaad wat krap en lopen we iets uit.

  3. Simon van Dijk schreef:

    Ik zou adviseren om géén increment te gebruiken. Ik heb dat eerder toegepast zien worden bij een jeugdtoernooi (het NK Schoolschaak nota bene!) en dat leidde met name in de lagere groepen tot eeuwig durende partijen, waarin de klok soms opliep tot 18 minuten -kinderen spelen vaak a tempo. Dit was voor zowel de spelers als de wedstrijdleiding erg frustrerend. Voor de eerste groep omdat partijen veel te lang duurden (en ze niet konden winnen op tijd), en voor de tweede groep omdat de planning in het gedrang kwam.

Geef een reactie