Robbie berserkt naar winst in 8ste Pauzetoernooi

Robbie 34
Jan 27
Guido 24

De berserk-etiquette schrijft voor dat je ‘berserkt’ bij een ratingverschil van 100 of meer. Je levert dan de helft van je tijd in – maar krijgt wel meer punten bij winst of remise. Het speeltempo van 5 minuten p.p.p.p. leent zich prima voor berserken. En dat gebeurde dus ook op het 8ste Corona Pauzetoernooi.

Robbie speelde zich degelijk spelend naar de top. Hier een partij tegen Tsji waar zwart na een zet of 20 een superdegelijke koningsstelling heeft. En als je die met geweld probeert te slechten dan loopt het snel slecht met je af. Een vlotte winst voor Robbie die hem 5 punten opleverde (3 punten voor berserk-winst en 2 punten vanwege drie achtereenvolgende overwinningen.

In dit potje berserkt Onno tegen Arjan. Lekkere aanvalsoverwinning van Onno!

Volgende week wegens succes geprolongeerd: 5 minuten snelschaaktoernooi. Komt allen!
Je kunt je hier aanmelden.

Share

Geef een antwoord