Jaap wint 7de Pauzetoernooi

Jaap 21
Maarten 15
Robbie 10

Om het helemaal niet over Corona te hebben is best wel lastig. Hopend op een korte lockdown gingen we ervan uit dat we na een stuk of drie/vier pauzetoernooitjes weer live zouden kunnen gaan spelen.
Vandaar de titel ‘pauzetoernooi’. Helaas moeten we de pauze verlengen. Volgende week spelen we weer een snelschaaktoernooitje (het achtste alweer!), maar nu met 5 minuten p.p.p.p. zonder increment. Dan kunnen de sterkere spelers berserken – dat wil zeggen de helft van je tijd inleveren om meer punten te krijgen. Extra reden voor spelers met een rating onder de 1800 om mee te spelen.

Dinsdag won Jaap het 7de Pauzetoernooi. De eindstand doet vermoeden dat het een makkie was. Onderstaande partij laat zien dat dat niet echt het geval was. Simon krijgt in zijn geliefde Russisch wat pionnen toegeworpen die hij met smaak verorbert. In betere stand blundert hij echter toren en loper weg. Jammer Simon!

Volgende week zijn we er weer. Niet vergeten: om 20:00 starten we. Ook veelspelers uit 2021 zoals Anton en Guido zijn van harte uitgenodigd.
Meld je aan bij https://lichess.org/tournament/XPYGc1ro

Share

1 reactie

  1. Simon van Dijk schreef:

    Philidor, niet Russisch :-)
    Sta ik een keer beter tegen Jaap, blunder ik het in tijdnood weg… Deze partij was exemplarisch voor mijn schakavond dinsdag. Volgende dinsdag beter!

Geef een antwoord