Algoritme houdt Pepijn van overwinning

NB Een anoniem lafbekje gebruikt met accountnaam Toutert Oenema op het open riool X dit artikel veelvuldig bij zijn stalkersactiviteiten. Daarom staat de rest van deze blog ‘achter een slotje'(blijft voor clubleden gewoon leesbaar na inloggen).

Share

4 reacties

 1. Dennis Breuker schreef:

  Daar zit een luchtje aan… ;)

 2. Anton van Rijn schreef:

  Hehe ;-) (@Dennis)
  Pepijn heb ik nooit als cheater beschouwd. Wel als iemand met flink veel kennis van schaakcomputers. Maar een verhelderend artikel zou daarom welkom zijn Pepijn, want persoonlijk ben ik -ook na ‘Als een natte krant’ en het account daarvoor- wel benieuwd naar het fijne van de zaak!

 3. Pepijn van Erp schreef:

  Ik ben er niet uit wat het veroorzaakt. Wat ermee te kan hebben is dat mijn IP-adres door eerder gedoe (probeerde in te korte tijd nieuwe accounts te maken) een ‘vlaggetje’ heeft. Opheldering heb ik daar nooit van gekregen, het kan ook zijn dat het al verdacht is als je bullet-rating veel lager is dan je blitz-rating.

  Noodgedwongen speel ik dus al tijden via een proxy, maar dat kan ook misgaan als een van die proxy-adressen ook al een vlaggetje heeft. Ik speel nu via de browser Opera, die een ingebouwde VPN heeft, dat lijkt vooralsnog goed te gaan. Rating en centipawn-verlies (wat Lichess volgens mij gebruikt voor cheat-detectie) is van dat account vergelijkbaar. Ik houd het daarmee nu op alleen 3+2, zodat er geen discrepantie met andere tijdscontroles ontstaat. Kijk nog even aan of dat lang goed gaat: account is overigens kibitzer2021 voor de geïnteresseerde.

 4. Pepijn van Erp schreef:

  Ik dacht trouwens in de bovenste partij met 11.h4 een blunder te begaan, omdat zwart die lijkt te kunnen nemen met Pxh4,. Het is volgens de computer ook zeker niet de beste zet (Pg5 is de beste), maar op Pxh4 volgt blijkbaar Lxh7. En ik sta er versteld van dat zelfs die stelling ook nog twee keer in de database van Lichess zit.

Geef een reactie