In memoriam Arno Sprinkhuizen

Op 25 november j.l. is op 72-jarige leeftijd Arno Sprinkhuizen overleden. In oktober jl. vernamen we van Arno’s zoon dat Arno opgenomen was op de IC van het CWZ. Er was sprake van een bacteriële infectie in zijn been; het ging toen al erg slecht met hem en hij kon geen bezoek ontvangen. Het zag ernaar uit dat het onderbeen afgezet moest worden. Maar er was zeker nog de hoop dat hij na een revalidatie weer thuis zou komen.

Sinds 1 september 2008 is Arno lid van UVS geweest.

We zullen Arno herinneren als een fanatiek schaker. Hij zou nooit opgeven als er ook nog maar een minieme kans was om te overleven. Helaas is hem dat in het echte leven nu niet gelukt.

Share

2 reacties

  1. Anton van Rijn schreef:

    Zonde! Tijdens het NK 50+ te Dieren heb ik Arno iets beter leren kennen: naast een zeer fervent en fanatiek schaakliefhebber bleek hij ook in verlies sportief. Aardige man die het kampioenschap tijdens de zomer placht te combineren met een vakantie -naar ik begreep- van fietstochtjes door de prachtige omgeving van Dieren, samen met zijn vrouw.
    Ik zal hem missen.

  2. Klaus Wüstefeld schreef:

    Ja, zoals Anton ongeveer zegt: fanatiek, maar ook een aardige man. Geen showmannetje, recht door zee en eerlijk, maar hij kon af en toe ook wel heel humoristisch uit de hoek komen. Ik kende hem alleen van onze schaakpartijen. Daar maakte hij een sympathieke indruk. Jammer, dat het hem overkwam met dat been. Hij leek me nog redelijk gezond. Helaas.

Geef een reactie