Herstart Online-toernooien

Vorige week, op de dag dat Nederland won van Servië, met wederom een glanspartij van Jorden, moesten ook de voetballers weer eens spelen. Met de Noren. Tja… Zo saai dat je beter een leuk schaaktoernooitje kunt spelen. Of gewoon allebei tegelijk. Voetbal kijken en schaken: het Nederlands elftal maakt het mogelijk.
Dus wij UVS’ers mochten weer eens een online-toernooitje spelen. Met hoog bezoek uit Zwitserland waar Guido zijn rating omhoog gewerkt heeft naar een dikke 2400 punten.
En met nieuw lid Robbie Manders die debuteerde met een mooie derde plek. Net achter Erik en Spruitjeslucht – wie verzint er nou zo’n naam? Enfin. Erik dus eerste met 25 punten. Guido net het podium niet gehaald met 19. Een zware last al die ratingpunten!
Zie hier hoe Erik tegen Robbie na zet 19 het heft in handen neemt en met elke zet het mat dichterbij brengt.

Je kunt alle partijen hier naspelen.

Deze week was het tweede toernooi. Jammergenoeg met maar 4 deelnemers – ik heb er te weinig reclame voor gemaakt waarvoor excuses. Maar dat doet verder niets af aan de kwaliteit van het toernooi. Robbie won deze keer afgetekend. Zie hier een knappe overwinning. Guido is een taaie rakker en Robbie moest hem drie keer verslaan, zowel in de opening als in het middenspel, als in het eindspel. OK dat je dan in tijdnood een matje mist op de 63ste zet, soit. Maar het eindspel daarna in vliegende tijdnood wordt keurig uitgetikt!


Je kunt de partijen hier naspelen.

Volgende week weer! Je kunt je hier aanmelden.

Share

Geef een antwoord