DRIE WEKEN GEEN LIVE-SCHAKEN

Schaakvrienden!
Helaas is de Biezantijn de komende drie weken niet voor ons toegankelijk. Dus alle wedstrijden, intern en extern, gaan niet door.
Om die reden zal Periode 2 komen te vervallen. De partijen in de gespeelde ronde worden behandeld als roosterpartij (dat wil zeggen dat de partij dus meetelt voor je rating).
We starten (als het mag van Corona) op 25 januari met ronde 1 van periode 3. De groepsindeling blijft dezelfde; tenzij spelers willen in- of uitstromen in Periode 3. Het definitieve speelrooster wordt rond 18 januari op deze site gezet.

Het bestuur zal een aangepast jaarprogramma maken en dat presenteren zodra de Corona-maatregelen dat toestaan. Zodra we informatie hebben van de KNSB zullen we de gevolgen voor de externe competities op deze site bekend maken.

Tot die tijd zal ik weer een aantal snelschaaktoernooitjes organiseren op Lichess. Je krijgt de uitnodiging en de linkjes voor de toernooitjes toegestuurd via de mail van Lichess. We spelen de online toernooitjes op de dinsdagavond vanaf 20:00 uur. Het eerste toernooi is op de 16de.

Hopelijk zien we elkaar in goede gezondheid op 7 december in De Biezantijn.

Share

8 reacties

 1. Jan van de Westelaken schreef:

  Wat gaan we doen op 7 december nu P2 komt te vervallen?

 2. Maarten van Rooij schreef:

  Zodra we weten wat mag en wat niet mag maken we een aangepast programma. Dus dat hangt af van de persco van 3 december. Wellicht al eerder vanwege vroegtijdig uitlekken van aanpassingen in de Coronamaatregelen.

 3. Dennis Breuker schreef:

  Heel erg jammer. Maar goed, de keuze tussen ronde 2 spelen of Nederland-Noorwegen kijken is nu gemakkelijker geworden…

 4. Klaus Wüstefeld schreef:

  Is alleen de Biezantijn gesloten ( voor het schaken) of zijn alle wijkcentra gesloten ?
  Ik zit op een volksdansgroep in ’t Hert ( op dinsdag-ochtend , dus morgen al) en daar schijnt men niets van de gemeente of het wijkcentrum “t Hert in het willemskwartier” gehoord te hebben. Misschien hebben de bestuursleden van deze club iets over het hoofd gezien??

 5. Simon van Dijk schreef:

  Waarschijnlijk gaat het alleen om de avonden, maar dat is dus precies wanneer wij er zouden zijn…

 6. Simon van Dijk schreef:

  SMB heeft bijvoorbeeld ook drie weken geen schaken en die spelen ’s avonds in ’t Hert.

 7. Maarten van Rooij schreef:

  @ Dennis: Nederland – Noorwegen??? We spelen toch tegen Servië! Go Giri, Jorden, Lucas en Max!

 8. Klaus Wüstefeld schreef:

  Het is wel heel ingewikkeld, al die regelingen. De Rijksoverheid zegt: “Iedereen mag binnen en buiten sporten ” . Er wordt geen tijdgrens gesteld. We mogen van de rijksoverheid dus best wel schaken, nogal logisch want In de theaters en bioscoop mag je zelfs naast elkaar zitten met 1250 man. Dat wij in Nijmegen niet kunnen schaken , is dus gewoon een Nimweegs privé-regeling, die waarschijnlijk inhoudt, dat de wijkcentra na 20.00 uur sluiten, omdat er dan te weinig nog te doen is. Daarvan zijn wij dan de dupe. Ik neem aan, dat de afspraken om vele partijen van de 2de periode nog in te halen op 7 december of ’n andere dag , geschrapt kunnen worden ?

Geef een antwoord