UVS2 bungelt onderaan na verlies tegen Wageningen2

Met pas één matchpunt uit de eerste twee ronden en als volgende tegenstander de hekkensluiter in de poule was er veel aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten. Het mocht niet zo zijn, ons team kreeg een regelmatige nederlaag tegen Wageningen 2 te verstouwen en we hebben hun positie onderaan de ranglijst ‘mogen’ overnemen.

Wageningen was dit keer wel sterker dan in de vorige twee ronden, en hadden nu een veel sterkere speler op het eerste bord. Wij misten Dennis, die inviel in het eerste en waren dus juist wat verzwakt. De einduitslag is dan ook niet echt verrassend, maar ook gedurende de wedstrijd had ik nergens het gevoel dat er veel meer in heeft gezeten.

De eerste tegenvaller viel op bord 1, waar Ruud van de Plassche al vrij snel een kwaliteit kon inleveren na een onnodige fout als ik het goed heb. Hij kwam er daarna niet meer echt aan te pas en was na twee uur spelen al klaar. Op de overige borden leek het heel erg gelijk op te gaan.

Maarten was de volgende met een uitslag, remise. Zover ik er iets van mee gekregen heb, zag het er niet al te spannend uit wat er daar gebeurde, wit zette niet echt aan en Maarten had geen problemen, maar een winstplan was ook nergens te bekennen. Op bord 4 was Wouter wel aardig uit de opening gekomen, vond ik, maar in de Siciliaanse stelling met tegengestelde rokades, speelde hij het niet erg handig en gaf zwart de gelegenheid om stevig aan te vallen op de damevleugel. Het volgende moment dat ik weer even de gelegenheid had om de stelling wat beter te bekijken was net voordat Wouter mat gaf. Prima partij dus? Nou nee, het tussenstuk waarin Wouter een kwaliteit had moeten inleveren en aan het schwindelen sloeg had ik gemist ;-) Maar deze enigszsins met mazzel binnengesleepte punt zou het enige volle zijn voor UVS2 deze wedstrijd.

Bij Hans leek de opening aardig te gaan, maar ook niet meer dan dat. Ik zag de partij pas weer rond de tijdscontrole en toen stond Hans al een pion achter in een stelling waarin beiden nog een toren, loper en een paar pionnen hadden. Dat zag er vrij lastig uit om nog te houden. Op geen van de resterende borden leek er meer dan een halfje in te zitten voor de UVS’ers, de nederlaag begon zich af te tekenen.
Mijn eigen partij verliep als volgt:

Furkan Dengiz was onze invaller en speelde op bord 7 lange tijd een prima partij. Bij het afwikkelen naar een paardeindspel had hij helaas een pion ingeleverd en dat deed hem uiteindelijk de das om. Even later eindigde de partij van Diderick in remise, die had ook echt geen zicht meer op meer dan een halfje. Thomas was al laatste bezig. In het middenspel kwam hij heel aardig te staan, maar miste net de voortzetting die hem voordeel op zou leveren.

Share

Geef een reactie