Coronamaatregelen externe competitie

Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben zijn afgelopen dinsdag de coronamaatregelen verscherpt. Dit heeft tevens gevolgen voor de externe wedstrijden. Deelnemers aan de KNSB- en/of  SOS-competitie moeten vanaf heden beschikken over een Corona Toegangs Bewijs (CTB) én zich kunnen legitimeren. Een CTB is een vaccinatiebewijs (zoals de QR-code), een recente negatieve testuitslag of een bewijs van herstel van corona. Spelers die geen CTB hebben of dit niet willen tonen mogen niet meespelen en worden ook niet tot de speellocatie toegelaten. Ook eventuele toeschouwers moeten een CTB en legitimatiebewijs kunnen laten zien als ze naar binnen willen. Dus houd hier rekening mee als je de komende tijd extern moet spelen of wilt komen kijken.

Share

3 reacties

 1. Klaus Wüstefeld schreef:

  Misschien handig te weten: als je gevaccineerd bent en je hebt daar geen redelijk bewijs van en je gebruikt geen mobiel als bewijs, dan kun je eenvoudig een schriftelijk bewijspapier krijgen. Bij schaakwedstrijden is het soms een hachelijke zaak om je mobiel bij je te hebben. Dat weet ik uit ervaring, toen ik nog niet eens wist, hoe ik mijn mobieltje kon afzetten.
  Hoe krijg je dat vaccinbewijs ? Telefoneer met het gratis nummer 0800-1421 , dan wordt je meegevoerd naar de afdeling, waar je een bewijspapiertje kunt bestellen,. Daarbij moet je ook je burgerservicenummer (BSN) doorgeven. Binnen een week ontvang je dan per post van de gemeente de papieren QR code, je hebt dan geen mobieltje meer nodig om te bewijzen, dat je gevaccineerd bent. Je moet wel kunnen aantonen, dat jij het bent ( identiteits papier/ rijbewijs). Bij de consumentenbond staan nog meer dingen over dit onderwerp.
  https://www.consumentenbond.nl/digitaalgids/digitaalgids-uitgelicht/coronacheck.

 2. Maarten van Rooij schreef:

  Zijn er geen andere maatregelen zoals mondmasker en anderhalve meter van kracht?
  En is een negatieve sneltest ook voldoende als CTB? In dat geval is het handig om te wten dat bij UVS een aantal sneltesten in de kast liggen.

 3. Ruud van Roosmalen schreef:

  Een negatieve sneltest is geen geldig Corona Toegangs Bewijs en als aan de coronacheck voldaan is, zijn er verder geen aanvullende regels voor sportwedstrijden die binnen gehouden worden. Overigens komt de Schaakbond deze week nog met een praktische invulling van de nieuwe regels, dus wellicht verandert er nog wat. Als dat het geval is, zal ik het op de website plaatsen.

Geef een antwoord