Nieuwe ronden SOS- en KNSB-competitie

Deze week en volgende week wordt er weer gespeeld voor de externe competitie. Op dinsdagavond 2 november bijten UVS-SOS 1 en UVS-SOS 3 het spits af. Vervolgens spelen de drie KNSB-teams van UVS op zaterdag 6 november een thuiswedstrijd in de derde ronde van de KNSB, waarna UVS-SOS 2 op dinsdag 9 november nog in actie komt in Ede.

UVS1-SOS speelt dinsdagavond 2 november in Hoofdklasse A van de SOS-competitie in de Biezantijn aan de Waterstraat 146 een thuiswedstrijd tegen Zutphen 1. Na de nipte nederlaag tegen PION 1 van twee weken geleden, is dit een uitgelezen mogelijkheid om orde op zaken te stellen en dit seizoen mee te blijven doen om het kampioenschap. Gezien de hoge gemiddelde rating van UVS ten opzichte van die van de aanstaande tegenstander (die de eerste wedstrijd won) zijn er volop kansen. De aanvangstijd is 19.30 uur. Wees tijdig aanwezig en liefst nog wat eerder om even mee te helpen om de zaal in te richten en de borden op te zetten.
Dinsdagavond is er tevens een extra inhaalronde voor de interne competitie ingepland.

Tegelijkertijd speelt UVS3-SOS een uitwedstrijd in klasse 2D tegen SMB 2. Locatie is wijkcentrum ’t Hert aan de Thijmstraat 40. Het derde wist éen matchpunt te behalen uit de eerste twee wedstrijden, terwijl de tegenstander van aanstaande dinsdag de eerste twee keer verloor. Er zijn dus zeker mogelijkheden voor het derde om de huidige 5e plaats op de ranglijst verder te verbeteren.

Vervolgens spelen de KNSB-teams op zaterdag 6 november alle drie een thuiswedstrijd in De Biezantijn. UVS 1 neemt het in klasse 1B op tegen de Stukkenjagers. Het eerste verloor de eerste twee wedstrijden en staat momenteel onderaan. Het zou mooi zijn als ze hier komende zaterdag verandering in aan kunnen brengen. Maar dat zal nog lastig zijn tegen de sterke Tilburgse tegenstander die 2 matchpunten uit de eerste twee wedstrijden wist te behalen.

UVS 2 speelt zaterdagmiddag in klasse 3C tegen Wageningen 2. Het tweede bezet met 1 matchpunt uit de eerste twee wedstrijden de zevende plaats terwijl de aankomende tegenstander nog geen enkel matchpunt scoorde. Er zijn dus volop kansen op de eerste overwinning.

En UVS 3 komt zaterdagmiddag in klasse 4C uit tegen Wageningen 3. Door de onverwachte overwinning tegen Amersfoort 2 in de eerste speelronde en de nipte nederlaag tegen SMB 1 in de tweede ronde is het derde nu al dé verrassing van het seizoen. En dat komt zeker ook door de uitstekende resultaten van enkele nieuwe, qua rating snel opklimmende, UVS-talenten. Wageningen 3 behaalde dit seizoen nog geen enkel matchpunt. Aanstaande zaterdag zijn er dus goede kansen voor het derde om opnieuw te scoren.

Tot slot speelt UVS2-SOS op dinsdag 9 november een uitwedstrijd tegen Cirkel 1 uit Ede. Het tweede verloor de eerste competitiewedstrijd nipt tegen Doetinchem 1 terwijl Cirkel gelijkspeelde tegen het eerste SOS-team van SMB. Hopelijk eindigt het UVS-team deze avond wel aan de goede kant van de streep.

Share

1 reactie

  1. Dennis Breuker schreef:

    Laten we in ieder geval afspreken dat het eerste sowieso een verslag schrijft! Ook een verlies kan je mooi beschrijven, zie het verslag van Mathijs over UVS-SOS 1: https://www.uvsnijmegen.nl/2021/10/20/uvs-brengt-flinke-bak-matchpunten-naar-groesbeek/.
    (Niet dat ik bedoel dat het eerste gaat verliezen, maar de eerste twee keer hebben ze wel verloren en was er geen verslag, dus dat zou de reden geweest kunnen zijn…)

Geef een antwoord