UVS 3 zorgt bijna opnieuw voor stunt!

Na onze stunt in de 1e poulewedstrijd tegen Amersfoort 2 mochten we nu aantreden tegen stadsgenoot SMB1. Hoewel SMB niet meer de sterke club is die het geweest is, leek ons SMB1 toch wel een onneembare horde. Gedurende de wedstrijd bleek dat we zelfs tegen SMB1 kans hadden. Hierbij het verslag:

Storm Hoeks hield ogenschijnlijk eenvoudig remise en Christ Verstegen boekte een knappe remise tegen een tegenstander met een rating van boven de 2000! Hij wist de partij dusdanig dicht te schuiven dat zijn tegenstander er ook geen heil meer in zag. 1/2-1/2

Ik was zelf ook redelijk snel klaar. De computeranalyse laat zien dat ik niet bepaald een goede opening had, maar mijn tegenstander deed heel veel slechte zetten en kwam steeds meer onder druk. Ik won maar liefst 3 centrumpionnen! Daarna vroeg ik me nog af hoe ik het uit moest spelen, maar ik werd geholpen door een blunder van mijn opponent.

Furkan Dengiz verloor helaas. Hij was blijkbaar niet in vorm die dag. De vorige partij won hij nog tegen een tegenstander met een rating van 1900! De partij van Lambert kende een onverdiende winnaar, dit zegt hij er zelf over:

Mijn partij tegen Jan Kasteel van SMB had, behalve dat Jan voorzitter van SMB is, nog een leuke bijkomstigheid, namelijk dat we elkaar ook buiten het schaken regelmatig tegenkomen. En al vaak hebben we het erover gehad dat het eens tijd werd dat we een serieuze partij tegen elkaar spelen. En ja.. hoor, deze zaterdag werden wij aan elkaar gekoppeld. Op zich was het een boeiende pot waarbij we allebei veel tijd gebruikten en eigenlijk vonden dat een remise een veilige uitslag was. Maar als ik remise aanbied en dan zo’n beetje de enige zet speel, die verliezend is, dan kun je niet verwachten dat je tegenstander het aanbod aanneemt.

Kosse Stegman won.

Het stond nu 3-3 en er waren nog maar twee partijen bezig. Bram Knoop stond in gelijke stelling en Ron leek solide te staan in zijn partij. Remise of zelfs winst moest mogelijk zijn. Zelf zegt Ron het volgende over zijn partij:

“Het verhaal van mijn partij is samen te vatten in wat steekwoorden: gemiste kansen, complexe stelling, ophouden met denken, koelbloedige tegenstander en anticlimax voor mij en het team.”

De partij van Bram Knoop eindigde ongeveer op hetzelfde ogenblik. Hij kon met een dame tegen toren er toch geen winst uitslepen.

Wat bijna een stunt was geworden van UVS 3 tegen SMB 1 eindigde enigszins in mineur. Maar goed, op voorhand hadden we ook niet gerekend op een gelijkspel of winst. Als op papier het zwakste team van de poule staan we toch nog mooi 3e in de poule!

Share

Geef een reactie