Bad day voor UVS 2

“You had a bad day,” zong Eendagsvlieg der Eendagsvliegen Daniel Powter op Sky Radio. Het was dinsdag 23:55 en de bar in de Biezantijn sloot. Een bad day was het zeker. UVS 2 SOS verloor van Doetinchem, een op papier zwakker team, waardoor onze strijd tegen degradatie, die dit seizoen zal zijn, nog zwaarder wordt. En het ergste: het was een onnodig verlies. Één andere zet en de matchpunten waren voor ons. En we begonnen nog wel zo lekker.

Ruud pakte als eerste een halfje aan bord 8. Hij was niet lekker uit de opening gekomen, zo vond hij, maar toen kreeg hij in een op het oog gelijke stelling een remiseaanbod. Op de andere borden leek alles wel oké voor ons, dus dat mocht hij van de teamleider (= ondergetekende) aannemen. ‘Had ik maar doorgespeeld,’ verzuchtte Ruud achteraf (½-½).

Daarna ging het voorspoedig voor ons. Furkan kwam zeer goed uit de opening en drukte met de witte stukken zijn tegenstander van het bord af. 1½-½.

Klaus voerde de score op met een aanvalspartij zoals alleen Klaus die kan spelen:

2½-½, maar er waren donkere wolken in zicht: mijn stukoffer was te optimistisch, Jan-Hendrik stond minder, Marcel verloor wel een hele hoop pionnen en Ron speelde met een stuk meer tegen een hele dreigende witte pionnenmuur. Onno stond daarentegen een gezonde pion voor.

Vervolgens verloor Marcel, nadat hij de winst had gemist (2½-1½):

Gelukkig krijgt Marcel dit seizoen nog genoeg kansen op eerherstel ;)

Onno vergrootte onze voorsprong weer. Tegen zijn jeugdige opponente won hij ergens een pion, ruilde veel stukken af en uiteindelijk resteerde er een paard tegen lopereindspel, waarin Onno de loper en dus een pion meer had. Vervolgens speelde hij het gedegen uit naar de winst. Ik denk dat schaakervaring hier de doorslag heeft gegeven (3½-1½).

Alleen de bovenste drie borden waren toen nog bezig, en op geen van alle zag het er rooskleurig uit. Eerst ging invaller Ron onderuit (3½-2½). Zelf zegt hij er het volgende over:

“Ben nooit zo gemotiveerd om een analyse voor de UVS site te maken wanneer ik weggetikt ben met mooi aanvalsspel en zelf wat kansen heb laten liggen.. toch maar door deze zure appel heengebeten:”

Vervolgens trok ik onvrijwillig de stand gelijk voor Doetinchem (3½-3½):

Alleen de partij van Jan-Hendrik resteerde nog, maar die eindigde spectaculair in ons nadeel. Zo werd het 3½-4½ en verdwenen de matchpunten naar de Achterhoek. Eens kijken of we in de volgende wedstrijd tegen De Cirkel wel potten kunnen breken. Hopelijk hebben we dan alleen een bad hair day.

https://www.youtube.com/watch?v=gH476CxJxfg

Share

2 reacties

  1. Klaus Wüstefeld schreef:

    Jammer van al die mooie partijen, die we nog hadden kunnen winnen. Trouwens van die partij van Jan Hendrik zag ik de laatste zetten. Hij stond er volgens mij erg goed voor, ook al moest hij oppassen vanwege zijn gedrongen stelling Één van zijn laatste zetten was c3x?? speelt hij in plaats daarvan een Loper of Torenzet,……. dan loopt het misschien anders af. Ik zou dat nog wel eens willen zien ……misschien later op de club? Dan nog even over mijn eigen partij. Mijn commentaar na de 25ste zet deugt niet. Th8 leek me niet goed na Pe5 en bijvoorbeeld Kc8 is Pf7 natuurlijk heel prettig voor Wit. maar Zwart kan ook Ke7 spelen, dat leek me niet zo’n goede zet, maar dan kan Pf7 in ieder geval niet, dan kunnen wel weer andere dingen.

  2. Simon van Dijk schreef:

    Voor wat er bij Jan-Hendrik gebeurde en andere observaties die ik gemist heb, zie hier het verslag van Doetinchem.

Geef een antwoord