Guido wint laatste UVS Online Snelschaaktoernooi

Guido 30
Pepijn 28
Anton 20

De finale! Nu het zomeravondschaak op maandagavond bij St. Anneke weer gaat beginnen (Rutte volente) en het live-schaken per september ook weer start (De Jonge volente), loopt het online-seizoen op zijn einde. We hebben in Corona-tijd naast het bekertoernooi 63 avondtoernooitjes gespeeld. 30 rapid en 33 snelschaak.

Een tijdlang hadden we een redelijk goede rating-verdeling, hoewel de lagere ratinghouders structureel ondervertegenwoordigd waren. Op het laatst had Onno het meeste last van het ratinggat – alle andere spelers hadden minstens 300 rating-punten meer. Maar goed – dan leer je nog eens wat!

De 63 toernooitjes waren vooral een prooi voor Anton en Guido met als belangrijkste runners-up Henk-Jan en Pepijn. Maar het ging natuurlijk helemaal niet om de punten. Het ging erom om samen met clubleden een potje te schaken en af en toe een beetje bij te kletsen – ehh chatten.

Eén van de aardige aspecten van schaken op Lichess is dat je de partijen makkelijk kunt analyseren en publiceren – misschien is het een idee om zoiets ook bij de interne competitie te gaan doen. Simon heeft al eens een partij uit de laddercompetitie gedeeld. Het zou aardig zijn als we dat vaker zouden kunnen doen; je hebt een partij in no-time ingevoerd in Lichess.

Nou de laatste avond was nog best wel spannend. Pepijn weer eens ongeslagen (zijn enige verlies viel 2 seconden na het einde van het toernooi) en Guido weer eens op dreef. Droevig voor Anton die na al die toernooi-overwinningen nu op een teleurstellende derde plaats eindigde.

Pepijn in topvorm kan de wereld aan (zie zijn tpr van 2500+). In deze partij vliegt hij Guido naar de strot als een uitgehongerde vampier.

Donderdag laatste ronde laddercompetitie (of vluggeren bij de bar).
Maandagavond zomeravondschaak bij St. Anneke.
En als de zware tijden van Corona voortduren… dan gaan we gewoon verder met de online toernooien in het najaar!
Tot gauw dus!

Share

Geef een antwoord