Online snelschaak is gewoon gezellig!

Anton 32
Guido 18
Erik 16

En we dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.
Maar de gezelligheid zit hem ook in de chat. Veel geleerd weer.
Zoals…
1. Corona schijnt toch best besmettelijk te zijn.
2. Schaaktafels op de Lage Markt!!! (bord, klok en stukken meenemen of lenen bij Nacional)
3. Berseken en voetbal kijken is best lastig. Helemaal als je als Zwitser jouw eigen landje ziet scoren tegen Frankrijk.
4. Er is zaterdag weer een live-toernooi in Tilburg!
5. In de Pirc kun je echt niet h6 spelen op de vierde zet; behalve als je Anton heet.

Arjan laat er tegen Anton geen gras over groeien en vliegt hem meteen naar de keel in het Albin’s tegengambiet. Het ratingverschil van pakweg 1000 punten gaat dan toch ergens meewegen.

Guido moet je normaal geen kans geven om te ontsnappen: hij vindt het kleinste gaatje in je aanval of verdediging. Maar nu zijn nieuwe vaderland Frankrijk aan het overspelen was, was hij even afgeleid. In een beter staand toreneindspel wikkelt Anton niet goed af en kan Guido gelijk maken; na 43.Kd3 zou de stelling in evenwicht zijn. Zijn door-voetbal-kijken-en-tegelijk-schaken-keuze 43.Tb2 verliest geruisloos.

Vorige week ging het Thema-toernooi bij gebrek aan belangstelling niet door. Dus we houden het voorlopig maar op snelschaken op maandagavond.
Donderdag weer live schaken op de Klokkenberg! Komt allen! Plaats zat.

Share

2 reacties

  1. Arjan Schoonen schreef:

    Grote voordeel van Thema schaken was dat het allemaal wat langzamer mocht. Ik zal het daarom wel missen. 3+2 is wel heul snel voor mijn slakkenbrein.

  2. Dennis Breuker schreef:

    Als het aan het themaschaken lag dat de opkomst lager werd: laten we eens gewoon schaken (dus vanuit de beginstelling), maar dan wel het rapidtempo van het themaschaken. Wie weet is daar wel animo voor? Dan kunnen we weer om en om 3 2 en 15 10 (was dat het?) doen.

Geef een antwoord