Henk-Jan wint UVS Snelschaaktoernooi!

Henk-Jan 19
Anton 19
Guido 17

Het was weer eens niet alleen een gezellig avondje, maar ook een spannend avondje. Na de songfestivalachtbaan kon dit er nog wel bij. Anton had alcohol genuttigd bij het eten. Tja… dan vraag je er om. Henk-Jan profiteerde genadeloos. Hier laat hij zien hoe vasthoudend hij kan zijn. In razende tijdnood blijft Jan lang spartelen, maar HJ geeft geen krimp en sleept het punt binnen.

Dat binnenslepen was ook wel hard nodig. In een ultieme wanhoopspoging wist Anton nog 7 punten uit de laatste drie partijen te halen waarmee hij gelijk met Henk-Jan eindigde. Maar het alwetende Lichess Programma riep Henk-Jan uit tot winnaar.

Nog wel even een oproep aan iedereen die al eens mee heeft gedaan. Blijf niet weg! Nu was Onno de enige met een rating onder de 1900 – sterker: er waren maar twee spelers met een rating onder de 2000. Dat is erg jammer, want het is voor iedereen leuker als alle ratinggroepen vertegenwoordigd zijn.

Je kunt de partijen hier naspelen.

Volgende week spelen we Open Spaans. Aanmelden kan hier.

Share

2 reacties

  1. Dennis Breuker schreef:

    Henk-Jan! Kampioen! Gefeliciteerd man!

  2. Onno Marres schreef:

    Maarten, volgens mij een heel terecht verzoek, al heeft het volgens mij (nog) niet echt mogen baten. Misschien doen er volgende week ook minder sterke spelers mee.

Geef een antwoord