Snelschaakspektakel bij UVS

Anton 30
Guido 26
Maarten 25

Het spannendste moment van het toernooi zijn de twee minuten voor het toernooi begint: komt Anton, alias uvsuvs, ook nu weer opdagen?
Jawel: hij was er weer. Kwam, zag en overwon.
Zowel Rob als Roy (hmm… Rob Roy was dat niet een koiboi?) kunnen zomaar kanshebber zijn voor de eerste plaats. Maar dan moeten ze iets minder wisselvallig spelen. Hier geeft Rob Roy een veeg uit de pan met een typische Fransman (lijkt wel een cryptogram!).

Roy maakte voor de eerste keer het eind van het toernooi mee (meestal stopt hij na zijn eerste verlies) en was zo onder de indruk van de prachtige, melodieuze eindtune, dat hij prompt beloofde voortaan tot het eind te blijven. We zijn benieuwd.

We kregen bezoek van Roel van Rooij (inderdaad, familie van). Hij is nog maar kort geleden met schaken en wilde eens kijken hoe dat nou gaat op zo’n toernooitje. Gelijk de allereerste partij won hij – en zo hoort het ook.
In onderstaande partij legt hij Simon op de pijnbank. Beide spelers tonen zich vrijgevig en geven elkaar een stuk cadeau. Maar na dat hotsenknotsenfestival is het laatste stuk een mooi voorbeeld van een koningsaanval. Alle stukken op de koning en rammen maar!

Alle partijen nog even naspelen? Dat kan hier.

Volgende week gaan we weer een opening trainen. Deze keer wordt het de Pirc, Antons lijfopening. Dus bereid je voor en doe mee! We starten met deze stelling

Je kunt je hier aanmelden.
En de 24 ste weer snelschaken: hier aanmelden.

Share

Geef een antwoord