Licht aan het eind van de tunnel!

Jan 26
Anton 25
Guido 22

In deze barre tijden van corona, anti-vaxers, complotdenkers (is dat geen contraditio in terminus?) en jokkebrokkende politici is een één klein sprankje hoop. Eën lichtpuntje. Is it a bird? Is it a plane? Nee! Het is … Daltharian!

Ondanks wanhopig gespartel van Anton en Guido sleepte Jan overtuigend de overwinning binnen. Op het laatst nog ff lekker freewheelen met twee nullen – maakt niet uit: de overwinning is binnen! De ban is gebroken. Meteen weer een uitdaging voor andere toppers: wie kan nog meer boven Anton (rating 2400+) eindigen?

Het was weer een ouderwets gezellige schaakavond. Met wederom een nieuw lid. Furkan Dengiz debuteerde niet onverdienstelijk. In deze partij tegen Tobi maakt hij geen enkele blunder: en dat is zeer zeldzaam in een vluggertje!

De overwinning van Jan krijgt nog meer glans als je weet dat zijn belangrijkste wapen: de opening (beetje duf catalaans-achtig geschuif met c4 en Lg2) uit handen werd geslagen door Simon. Daarmee maakte Simon en passant reclame voor het boek: ‘Mayhem in the Morra’. Zie hoe zwart op eenvoudige wijze gemakkelijk spel krijg tegen een opening die gehanteerd wordt door spelers die nu niet direct het avontuur wensen te zoeken (de saaie schuivers zeg maar).

Henk-Jan was in vorm. Of toch niet? Enfin: hij scoorde wel vier uit vier tegen de top 3! Dus eigenlijk was hij de beste. Misschien de volgende keer je ratingvoordeel uitbuiten Henk-Jan. Hier rolt hij Guido op. Vanaf zet 23 is elke zet gericht op matzetten. Lekkere pot!

Volgende week spelen we een stelling uit de doorschuifvariant van het Frans. Je kunt je hier aanmelden.

En op 10 mei weer snelschaken. Je kunt je hier aanmelden.

Share

Geef een reactie