Vierde


Het is u waarschijnlijk volkomen ontgaan, maar in de laatste drie verslagen van de wekelijkse teambattle ontbrak de begeleidende tekst. Drie weken geleden gaven slechts zes UVS’ers acte de présence waarvan de meesten ook nog eens bedroevend weinig partijen speelden. Ik was met stomheid geslagen over zoveel desinteresse.

Die degradatie van vorige week, zal het team niet op zich laten zitten, dacht ik de week daarna.  Met vereende krachten zullen we ons weer terugknokken naar de eerste klasse, waar we volgens mij thuishoren. Sprakeloos was ik, over het gebrek aan eergevoel toen bleek dat slechts zeven spelers een halfslachtige poging deden om die eer te herstellen, wat jammerlijk mislukte.

Vorige week schoten woorden tekort om mijn teleurstelling te beschrijven over het feit dat we ondanks dat we opkwamen met een volwaardig team inclusief aardig wat van onze beste spelers er toch niet in slaagden om promotie te bewerkstelligen.
Deze week hoopte ik te kunnen schrijven dat ik zeer ontroerd was over de massaal betoonde clubliefde en het gemak waarmee we weer waren gepromoveerd nu werkelijk iedere snelschaakliefhebber die de club rijk is had meegedaan. En dat nu het team weer de oude is, ook ik mijn verslagstem weer heb hervonden.

Maar we werden dus vierde, na lang onderaan te hebben gebungeld. Na veel gemediteer de afgelopen weken, ben ik geloof ik tot wat heldere inzichten gekomen: promotie en degradatie zijn illusies, mensen hebben levens en je moet iedereen die wel meedoet koesteren.
Dus uvsuvs, Daltharian, Guidovm, Moiron, sivadij, WeakietheViking, Roytjuh90 en uabsr ,  bedankt voor het meedoen! En drie deelnemers in het bijzonder voor het mat zetten!

Moiron,  bedankt voor het meedoen en voor het mat zetten van tubbie-toetje

Sivadij, ook weer zeer bedankt voor het meedoen en voor het mat zetten van danielkuijper

Roytjuh90, hartstikke bedankt voor het meedoen en voor het mat zetten van Pikobello

Volgende week battlen we weer vrolijk verder. Doet u dan ook (weer) mee?

Share

4 reacties

 1. Jan Pijkeren schreef:

  Jij bedankt voor het plaatsen van de leuke verslagen telkens, Bert-Jan! Ik lees ze elke keer met veel plezier, of ik nu zelf meegespeeld heb of niet.

 2. Vladimir Bosnjak schreef:

  Een echt schaakhart heeft gesproken. Ontroerend stukje Bert-Jan.

 3. Dennis Breuker schreef:

  Bert-Jan, jouw oorverdovende stilte was me zeker opgevallen. En ik begreep/begrijp die stilte volkomen. Ook ik las (en lees!) altijd jouw verslagen met plezier. Dat houdt de club nog enigszins levend.

  Wanneer mogen we nu eindelijk weer eens gewoon fysiek schaken met een biertje erbij?

 4. Maarten van Rooij schreef:

  Inderdaad! Al die mensen met hun eigen levens! Dat moet maar eens afgelopen zijn. Wij schakers weten toch wat offeren is? Dus offer op die ‘sociale’ zondagavond! Even wat tijd voor jezelf. Even weg van al die familie. Even weg van al die vrienden. Is toch al verboden ivm covid en zo. Even onder mekaar: schakers met schakers – UVS’ers met UVS’ers. Laat zien dat promotie een eitje is. Een makkie. Een terloopsheidje. Let’s do it! Voor den donder!

Geef een antwoord