UVS door naar KO-fase online beker

In twee spannende matches verzekerde het online schaakteam van UVS zich vandaag van een plaats in de knock-outfase van de online bekercompetitie van de KNSB.  Tegen Magnus Anna Paulowna Combinatie moesten we flink aan de bak, maar met een 5-3 overwinning bleken wij uiteindelijk toch handiger in rapid. Mijn tegenstander maakte het zichzelf in de eerste partij bijvoorbeeld lastig door in tijdnood te komen, waarna hij in een ongeveer gelijk eindspel de mist in ging. De rematch was bijzonder: ik speelde wat te snel in de opening en zag opeens dat wit een truc had! Lxh7+ Kxh7 en De4+ met een vorkje op koning en Ta8. Simpel 1-0 zou je denken, maar er bleek meer te spelen dan dat, kijkt u zelf maar:

Daniël mocht op bord 1 tegen de sterke Tjark Vos. Zijn eerste partij was een genot om naar te kijken: zie hoe hij in een omgekeerde Ben-Oni zwart eerst uit de tent lokt door hem het centrum te laten pakken, om daar vervolgens via de damevleugel de fundamenten van onderuit te slaan!

De tweede match was tegen PSV-DoDO en eindigde heel vreedzaam in een gelijkspel. Ik denk dat er meer in had gezeten, maar misschien had ik in onderstaande stelling dan niet Dc6 moeten spelen….

We zijn uiteindelijk op de tweede plaats geëindigd, net onder Spijkenisse waar we de vorige keer ook terecht van verloren hadden. 1 Mei beginnen de KO-matches. Dan kunnen we wel wat aanmoediging gebruiken, dus houd vrij die datum en kom ons online supporten!

Eindstand poule I:

Share

2 reacties

  1. Bert-Jan Boer schreef:

    Gefeliciteerd 3J’s (en D)

  2. Anton van Rijn schreef:

    Gefeliciteerd DJ’s

Geef een reactie