Goede start online beker

Vandaag werden de eerste voorrondes van de KNSB Online Bekercompetitie 2021 gehouden. Daniël, Jaap, Jasper en Jan verdedigden de eer van UVS in een drietal matches waarbij we telkens tweemaal tegen dezelfde tegenstander speelden. We hadden 10min en 5s increment de tijd, wat wel even wennen was. We begonnen dan ook enigszins roestig door hier en daar stukken weg te geven, of al gauw in zware tijdnood te komen terwijl je over heel subtiele strategische plannen aan het nadenken bent… Desondanks wonnen we onze eerste twee matches zonder grote problemen.

Tegen EGS wonnen we met 5,5 – 2,5 en tegen OSV zelfs met 8 – 0. Als laatste mochten we de degens kruisen met Spijkenisse en die bleken duidelijk beter in vorm te zijn dan wij. Daniël kreeg ondanks sterk spel weinig kans van de sterke Rick Lahaye, Jaap kreeg twee nullen te verwerken en ik kwam bij een potje met remise weg, maar verloor in de tweede helaas een hevige strijd. Zie hieronder voor een korte analyse. Jasper bleek onze eer gelukkig gered te hebben met een overtuigende dubbele winst, zodat we uiteindelijk met 5,5 – 2,5 verloren.

Al met al een goed begin van deze competitie. In de voorrondes gaat het erom bij de eerste drie teams van je poule te eindigen, zodat je je kwalificeert voor de knock-outfase. Daar hebben we nu een goed begin mee gemaakt en ik ga ervan uit dat we langzaam maar zeker ook wennen aan dit speeltempo. Zaterdag 17-3 worden de volgende rondes gespeeld: ik zal de links t.z.t. weer op de website zetten zodat u de partijen live kunt volgen.

Share

Geef een antwoord