Sportieve jongens bij UVS

Anton 42
Jan 34
Luuk 22

Tja… Anton won weer eens de meeste partijen. En eerlijk is eerlijk – de twee potten die hij verloor had hij net zo goed kunnen winnen. Maar dat geldt natuurlijk voor alle snelschaakpartijen. Soit. Hier een partij waarin Jan – toch de nummer twee van het toernooi, geen kans krijgt.


Verder was het natuurlijk weer erg gezellig en uitermate sportief. Zo mocht ik in de eerste partij na een paar zetten de dame van Simon schaken. Waarvoor ik me vanzelfsprekend verontschuldigde; hetgeen door Simon werd afgewimpeld met: je moet je nooit excuseren voor een gewonnen partij. OK. Maar Jan vond een betere manier. Vroeg in het toernooi berserkte Luuk tegen hem. Jan speelde met de volle 3 minuten plus 2 seconden increment. Luuk verloor kansloos. In de laatste ronde was Jan zo sportief om zelf te berserken en Luuk zo de kans te geven om met de volle 3 minuten zijn wraak te krijgen. Een slachtpartij waarmee Luuk zijn derde plek veilig stelde.

Ondertussen blijft Anton de onbetwiste toernooikampioen. Wie verslaat hem?
Je kunt je voorbereiden en al zijn partijen hier naspelen.

Volgende week trainen we het Koning-Indisch met e5. Meld je hier aan. Even ontsnappen aan die paasdrukte!

Over twee weken het volgende snelschaaktoernooi. Dat spelen we hier.

Share

1 reactie

  1. Jan Pijkeren schreef:

    Mooi verslag weer Maarten! Ook leuk om te lezen hoe je mijn gefrustreerde poging om door te berserken Anton nog in te halen als sportief weet neer te zetten! :)

Geef een reactie