Vierde

Of het lag aan de vorm van de dag van Guidovm, de lang verwachte inlossing van de belofte van d0mb0 om een keer mee te doen of aan de stand van de maan, we zullen het nooit weten. Feit is dat het team gisteravond sinds lange tijd weer eens als vierde eindigde in de teambattle.
Vannacht droomde ik van een teambattle waarbij het team op volle sterkte opkwam. Luukmaestro fungeerde als startmotor door een half uurtje berserk te gaan en alles te winnen. MenMen, Guidovm, Jeep80 en GoKnight123 draaiden hun tegenstanders helemaal dol terwijl Daltharian, uvsuvs en FM UVS’er de oppositie langzaam wurgden met fluwelen handschoenen en zijden sjaaltjes. Achter deze acht puntenleveranciers volgde een stoet van een stuk of tien schaakdwergen die vrolijk hun puntjes meepakten. Het team eindigde als tweede en we promoveerden naar de eerste klasse. I’l Keep on dreaming.

Zoals gezegd, Guidovm was lekker in vorm. Hier een flitsend potje van onze topscorer

Een paar weken geleden sprak ik uabsr in het verslag nog aan als nieuw lid. Inmiddels weet ik dat hij al veel langer lid is en bekend staat als groot bewonderaar van het spel van Ulf Andersson. Dat zie je ook terug in deze strakke strategische partij.

Zoals gezegd, d0mb0 loste zijn belofte in om een keer mee te doen. Dat hij verstand heeft van het Wolga gambiet wisten veel UVS’ers al sinds het legendarische trainingstoernooitje met die opening. Vroombutu weet het nu ook.

Volgende week battlen we weer vrolijk verder. Doet u dan ook (weer) mee?

 

Share

4 reacties

 1. Simon van Dijk schreef:

  Dan kijk je zondag na het toernooi op Lichess om te zien hoe goed je kluppie gepresteerd heeft en schrik je je eigen een hoedje als je ziet dat het verschil tussen plek vier en promotie slechts zeven punten is…
  Dan beklijft toch het ongemakkelijke gevoel van ‘wat als’.
  Wat als ik gisteravond óók mezelf twee uur lang in die blitzhel van de teambattles had gestort? Ik heb er uren van wakker gelegen.

 2. Maarten van Rooij schreef:

  @ Weakytheviking: ik droomde ook zoiets over de Bekercompetitie die straks gaat losbarsten…
  @ Dombo: mooie strakke Wolga! Precies wat je wilt met zwart.
  @ Simon: ja hoe meer spelers hoe meer kans om hoog te eindigen. En dan maakt het niet uit wat je rating is. Je moet natuurlijk inderdaad wel een paar potjes winnen. Maar alle ratings zijn vertegenwoordigd. Dus…

 3. Dennis Breuker schreef:

  Toen ik me dan toch maar een keer wilde aanmelden voor het zondagavondvluggeren (iets waar ik niet goed in ben, kijk maar hoeveel stukken ik heb laten hangen dan wel niet heb geslagen) kreeg ik van lichess de keuze: UVS of Caïssa? Ze deden beide mee. Ik koos natuurlijk voor UVS. Om dan tegen Enrico Vroombout te mogen, een Caïss(i)aan waar ik vaker tegen gespeeld heb, en ook vaker van verloren heb.

  Deze keer was het een heerlijke Wolga, waar ik een aanbeveling kon spelen van Chessmood, speciaal tegen spelers die het vermaledijde 12.a4-systeem spelen. En dat pakte wonderwel uit. Dan is schaken wel leuk.

  Maar kijk ook eens naar deze Wolga, op zet 23 gebeuren hier heel gekke dingen. En dat gebeurde me dus erg vaak. Veel te vaak…
  https://lichess.org/ukkyFo6I/black#44

 4. Maarten van Rooij schreef:

  Het aangename van snelschaken is dat je tegenstander gemiddeld genomen net zoveel blunders maakt als jij, zoals in de partij die je laat zien. En als jij de laatste blunder maakt, kun je dat snel vergeten omdat je alweer de volgende partij moet spelen. Bij het klassieke tempo moet je dan vaak een week of langer wachten voordat je je verlies kunt wegpoetsen…

Geef een reactie