Eerste-teamleden ambitieloos; tweede-teamleden ook

Anton 29
Guido 27
Erik 23

Guido vloog uit de startblokken met 6 opeenvolgende overwinningen in het Grote UVS Philidor Rapid Toernooi. Die 6 overwinningen leverden hem een enorme berg punten op waardoor zijn voorsprong halverwege het GUPRT vrijwel onoverbrugbaar leek. Enigszins duizelig van zowel de hoogte in de Zwitserse Alpen als de reeks overwinningen leunde Guido vervolgens iets te nonchalant achterover – even genieten van leven en natuur. Dat indolent in de verte staren naar een mogelijk ontspruitend edelweisje leidde ertoe dat er twee partijen op rij verloren werden. Na nog een remise bleef Guido op zijn lauweren rusten, terwijl Anton vol gas naar voren kwam stormen. Met zijn laatste krachten perste Anton er nog een eindsprint uit die resulteerde in een eerste plaats. Wat een uithoudingsvermogen. Wat een kracht. Wat een ambitie ook!
Dat roept meteen de vraag op hoe het nu eigenlijk zit met de ambitie van onze jongens in het Eerste en Tweede team. Allemaal spelers die Anton het vuur aan de schenen zouden kunnen leggen. Waar zijn die jongens allemaal? Zijn het dan echt van die ambitieloze dilettanten die zo’n zegereeks van Anton wel kunnen, maar niet willen betwisten? Nu hebben we alleen Guido en Henk-Jan die soms een beetje tegengas geven.
Dus een oproep aan alle spelers van het eerste en het tweede: win ook eens een UVS-toernooi. Dat kan alleen maar als je ook eens een keer mee doet!
Maar ook een koe vangt wel eens een haas. Zie hier hoe Onno, vaste klant op maandagavond, Anton in de luren legt. En niks gestolen – gewoon een goede aanvalspartij.

Dus ook meteen een oproep aan alle spelers van het derde en het vierde team: doe mee op maandagavond!

Partijen naspelen? Hier!
Liever vluggeren dan Rapid? Aanstaande maandag. Hier!

Share

3 reacties

  1. Dennis Breuker schreef:

    Mooi potje, Onno! Die arme loper op f3. Eenzaam…

  2. Dennis Breuker schreef:

    En natuurlijk mooi geanticipeerd met Kh1 en Tg1.

  3. Onno Marres schreef:

    Dennis, dank je wel voor jouw compliment.

Geef een reactie