UVS in de KNSB-onlinecompetitie: nabeschouwing van de captain

We stonden al bijna onderaan, en in de 9e en laatste ronde kreeg het UVS-onlineteam ook nog eens klop met 1½ – 8½ van Philidor Leiden. Of eigenlijk 1½ – 6½ plus 2 reglementaire nullen, want een van onze teamleden speelde het klaar om bij een thuis te spelen onlinewedstrijd te laat te komen (als je bij deze competitie ook maar 1 seconde na aanvang inlogt, kiept Chesscom je eruit en kun je niet meer meedoen). Zie verder het verslag van Maarten hieronder.

Ter verontschuldiging van ons verlies kan worden aangevoerd dat onze tegenstanders deze ronde gemiddeld bijna 200 elopunten meer hadden. Ook de meeste andere teams in onze klasse 3A waren beduidend sterker. Zo mochten we aantreden tegen Caissa 1 met Hans Ree in de gelederen (hij deed helaas niet mee tegen ons) en in een ander team stond zelfs een 2500+-speler opgesteld.

Van de negen rondes hebben we er uiteindelijk 6 verloren, 2 gewonnen en 1 gelijkgespeeld. Bijna niemand van ons team kwam goed in zijn spel de meeste rondes. Ik geef u een paar opmerkingen uit de groeps-app: ‘Slecht gespeeld vandaag’ (Jasper), ‘Bah, 2x gewonnen gestaan 2x verliezen’ (Wouter), ‘Kkkkut’ (Tsji), ‘Kansloos met die thee’ (RuudS), ‘Ik kan niet schaken, ik had ze allebei moeten winnen’ (Jasper), ‘Sorry, ik heb enorm slecht gespeeld’ (RuudS), ‘Mooi man, ik scoor emmers vol ratingpunten met die remises’ (Maarten), ‘Gore vieze goor rot truc’ (Tsji), ‘Ik verlies 20 punten’ (Wouter), ‘Life sucks’ (Tsji), ‘Als ik als eerste verlies, ga ik aan de tripel’ (RuudS).

Er werd natuurlijk ook wel af en toe gewonnen (‘Mijn elo is gestegen naar 1105’ (Tsji), ‘Ik stond in allebei de partijen slecht, maar heb 2x gewonnen’ (Jasper), ‘Eindelijk, 2 goede potten’ (Wouter), ‘Applaus voor RuudS’ (Tsji), ‘2 points for the Netherlands’ (Maarten). In alle onbescheidenheid kan ik zeggen dat ikzelf als enige redelijk goed gescoord heb (+2, daarnaast had ook Jasper een plusscore met +1). En dat terwijl ik telkens hevig (nou ja, valt wel mee) in de zenuwen zat of ik de wedstrijd wel goed had geprogrammeerd in Chesscom (ging twee keer mis) en of mijn teamleden wel goed en tijdig zouden inloggen (afgezien van bovenstaand geval was er nog een keer een andere onverlaat). Maar dat zijn bagatellen, het was erg aangenaam om weer eens samen in een team te spelen, vond iedereen, en daarbij wat te kletsen via Whatsapp of via de chat van Chesscom en virtueel samen een echt pilsje te drinken.

Hopelijk kunnen we spoedig weer écht tegenover elkaar zitten. Maar niets dan lof voor de KNSB dat ze deze onlinecompetitie hadden georganiseerd, zodat we een beetje aan het wedstrijdschaak konden blijven ruiken.

Ruud van der Plassche
Captain UVS1 Online

Share

Geef een antwoord