Kleine successen moet je vieren!

De externe competitie is inmiddels goed op stoom gekomen. Dit jaar zijn alweer drie zaterdagmiddagen gevuld met schaakpret. Natuurlijk niet voor iedereen. Voor mij ook niet: ik moest twee keer op het laatste moment afzeggen. Jammer. Maar gelukkig kun je hier de partijen naspelen. (of is dat alleen voor teamleden?)
En onze jongens (Klaus, Jasper, Ruud, Chi en Wouter) hebben een paar mooie potten op het bord getoverd!
Hier gebruikt de Neanderthaler (what’s in a name) zijn beperkte brein vooral voor de eerste 36 zetten. Dan staat de teller op 18 seconden en moet alles heel snel. Ruud van der Spoel weet met een toren minder het punt binnen te slepen.

Wel jammer dat dat het enige punt was. Maar ja, die lui van Autovakmeester Schaap Mach1 hebben ook wel torenhoge ratings. En ze hadden ook best wel mazzel. Ergens.
Gelukkig hadden wij van het eerste minder moeite met ASC1.
Hier rolt Jasper op jaloersmakend eenvoudige wijze zijn tegenstander op.

Wouter mocht tegen Ome Arie. Tja. Da’s bij voorbaat al een punt met zo’n alias. Ome Arie wordt er vakkundig afgezet door Wouter. Net zo lang trekken tot het touwtje breekt. Na het wanhoopsoffensief van Ome Arie beseft hij dat hij twee volle torens achter staat. Hij geeft op met nog 5 seconden op de klok.Hier overklast Ruud van der Spoel zijn tegenstander in een toren eindspel. Hiermee was Ruud topscorer van het eerste!

O ja. De cijfers. Al die overwinningen geven wellicht een ietwat vertekend beeld van de middag. Want de tegenstanders konden er ook wat van.

UVS1 – Autovakmeester Schaap MAch1: 1 – 9
ASC1 – UVS1 7 – 3

Share

Geef een antwoord