Gezocht – schaakliefhebbers

Guido 31
Maarten 26
Anton 18
Illegale feestjes? Avondklokprotesten? Jumboplunderavond? Wat zou het zijn geweest? Winterdepressie? Elfstedentochtvoorbereiding? Sneeuwschuifplicht? Strooibeurt? Schoonmoeder op bezoek?
Nou dan hebben we toch wel alle mogelijke ‘dwingende redenen’ gehad om niet met het prachtige thematoernooi met het Nakhmanson-Gambiet mee te doen. Of het moet een complot zijn. Dat lijkt me de meest waarschijnlijke optie.
Zelfs trouwe die-hards als Darkhorse en Alseennattekrant lieten het afweten.
Enfin, het moest een avond met hak- en smijtwerk worden – en dat werd het.

Hier een partij van Gudo Hoogzaad (nieuw lid) tegen Rob Bisschops. Wit moet wel de goede zetten doen en alles op het initiatief gooien. Hier doet Rob het iets te rustig waardoor hij een stuk achter blijft.

Anton laat in zijn partij tegen Guido zien dat het niet per se een wilde pot hoeft te worden. Met fluwelen handschoen wordt Guido van het bord getikt. Zo simpel dat Anton een beetje in slaap sukkelde. Met twee loperzetten 26… Lh6 en 27… Le3 weet Guido zich toch nog te redden. Waarop Anton toch enigszins spijt kreeg dat hij zich niet had aangesloten bij Jumbo- of Primeraplunderaars.

Voor wie wat leuke illustratieve partijen van het Nakhmanson-Gambiet wil bekijken: hier staan de partijen die we maandag hebben gespeeld.
Op Lichess is ook een ‘studie-afdeling’. Wil je echt in de opening duiken dan kun je daar een echte expert worden. Goed uitgewerkte analyses en handige tips!

Volgende week weer snelschaak: 3 minuten met 2 seconden increment. Je kunt je hier aanmelden.

De week daarna iets geheel nieuws: Fisher Random! Het tegenovergestelde van de thema-toernooien tot nu toe. Hier heb je niks aan alle specifieke openingskennis. Natuurlijk heb je wel wat aan algemene kennis over openingsprincipes – maar verder gaat het puur om kunde. Je kunt je hier alvast aanmelden.

Share

1 reactie

  1. Dennis Breuker schreef:

    Ik zie nu pas dat het echt een gevaarlijke variant is. Zelfs Carlsen heeft er met zwart mee verloren!
    https://www.youtube.com/watch?v=BnF0j58XIjw

Geef een reactie