De onverslaanbare blijkt wederom onverslaanbaar

Pepijn 24
Anton 15
Henk-Jan 14

We proberen het wel… Maar het lukt gewoon niet zo goed. Als een grootmeester die een simultaan geeft aan een groepje basisschoolleerlingen, zo soepel schoof Pepijn de punten weer bij elkaar. Ondergetekende was net even een biertje halen toen de wedstrijduitnodiging opborrelde en ondanks een eindsprint en een snoekduik kon ik de eerste zet niet binnen 15 seconden uitvoeren. Punt voor Pepijn. Maar ook van de echte uitdagers maakte Pepijn weer gehakt. Zowel Henk-Jan als Anton kregen een pak voor de broek en mochten voor straf nablijven. Openingen oefenen. Let bij Pepijn rond de 20ste zet op veld d1. Tegen Henk-Jan is Ld1 de winnende en tegen Anton is 20. Td1 niet alleen mooi, maar ook zeer sterk.

Op mijn vraag wie een partij in het zonnetje gezet wilde hebben antwoordde Onno dat hij onderstaande pot wel een spannende vond.

Stockfish telde in totaal zo’n 30 blunders. Maar inderdaad: als je de partij naspeelt druipt de spanning ervan af. Eerder op de avond wist Onno mij in een foutloze partij te verslaan (probeer maar eens een partij te spelen waarbij Stockfish geen fout vindt!).

Je kunt de partijen hier naspelen.
Volgende week weer vluggeren (3 min 2 incr). Meld je hier aan!

Bij de voorbereiding op de loperspel stuitte ik op een prachtige gooi- en smijtwerk opening: het zogeheten Nakhmanson Gambiet. Een supergaaf verrassingswapen. Kijk maar even naar de stelling. Je ziet het goed: zwart is aan zet! Doe mee! Meld je hier aan.

Share

Geef een antwoord