Team UVS pakt de draad weer op

Alsof de zondagse teambattle nooit was weggeweest gingen elf clubgenoten gisteren weer de snelschaakstrijd aan met andere verenigingen uit het land. Er werd deze keer gespeeld in vier ‘gelijke’ klassen. De best scorende teams in elke klasse zouden volgende week uitkomen in de ‘digitale meesterklasse’.

In het begin zag het ernaar uit dat we zo’n felbegeerde plek zouden bemachtigen. Menmen had een bliksemstart en katapulteerde ons met een score van 9,5 uit 10 naar de tweede plek. Toen liep hij tegen een paar nullen aan en hield het voor gezien. Maar toen was daar ineens Guidovm die na een stroef begin in een flow terecht was gekomen en een lawine aan punten binnenbracht met  een slotserie van 8 uit 8. Al ons gezwoeg en geflow bleek uiteindelijk goed voor de vierde plek.
Na het toernooi ontdekte ik dat drie van onze spelers het hadden opgenomen tegen tweevoudig Nederlands kampioen, voormalig  top 100-speler met een piekrating van 2669, GM Jan smeets. In alle gevallen ging de grootmeester berserk.

Wist u dat Jan als jeugdspeler lid was van jeugdschaakclub Op Eigen Wieken?

Wist u dat Jan als 10-jarige al bezig was met stap 6 van de Stappenmethode?

Wist u dat Jan een naamgenoot is van de directeur van Pinkpop?

Volgende week battlen we weer vrolijk verder. Doet u dan ook (weer)mee?

Share

Geef een antwoord