Stille nacht

Jaap 9
Pepijn 7
Anton 6

Het was een erg rustige avond met maar 6 deelnemers. Jammer – want de opening die gespeeld moest worden was het aloude en vermaarde koningsgambiet. Ook ik moest helaas verstek laten gaan – de reden ook waarom dit verslag wat later dan gebruikelijk verschijnt.
Jaap speelde het slim door te beserken tegen spelers met een lagere rating waardoor het met 3,5 uit 4 uitkwam op een totaal van 9 punten.
Hieronder de remise die hij af moest staan tegen runnerup Pepijn. Ik laat hem vooral zien vanwege de onderliggende engine bij Lichess. Dat is Stockfish. En die geeft, als je daarom vraagt, analyses bij je partij. In mijn partijen kijk ik bij bijna elke zet of er een mogelijkheid is om een kwaliteit te offeren. Ook hier keek ik bij het naspelen direct naar Txe2. En Pe4 zag ik ook nog wel, maar ik was te lui om verder te kijken – en concludeerde dat Txe2 dus niet goed was. Stockfish is nooit te lui.

Anton is niet de meest flexibele speler. Hij heeft zijn openingsrepertoire zorgvuldig samengesteld, waardoor hij nooit in stellingen terecht komt die hem niet liggen. Zoals stellingen uit het koningsgambiet. Hier laat Pepijn weer eens zien hoe je spelers aanpakt die een steekje laten vallen.


Je kunt alle partijen naspelen op: https://lichess.org/tournament/v5hzFq1q

Volgend thematoernooi is op 11 januari. Dan spelen we de Boedapester.

Share

Geef een reactie