Anton houdt huis

Anton 40
Maarten 16
Pepijn 15

11 uit 11. Tja – da’s moeilijk bij te benen. Op verre verre afstand mocht ik nederig de tweede plaats claimen, net een puntje voor Pepijn.
Bij afwezigheid van de buitenlanders Guido (Zwitserland) en Luuk (Groningen) moesten qua rating Jaap en Pepijn Anton de punten afhandig maken. Jaap is na enkele weken afwezigheid is een vormcrisis terecht gekomen en Pepijn was net niet vlijmscherp. Ik geloof dat dit het eerste snelschaaktoernooitje was waar geen enkele keer geberserkt is.
Niet veel prachtpartijen – vooral veel hakwerk. Wel aardig om te zien dat spelers deze Coronatijden gebruiken om te schaven aan hun openingskennis. Uit de krochten van het internet diepte Pepijn het Stafford-Gambiet op. Waarom zou je zo’n obscuur gambiet spelen? Nou, kijk maar – een miniatuurtje.


Voor het andere hakwerk kun je alle partijen naspelen op:
https://lichess.org/tournament/MVibWHZW
Volgende week, hoe kan het ook anders in kersttijd: het Koningsgambiet!
https://lichess.org/tournament/v5hzFq1q

Als je je kerst wilt opvrolijken raad ik Eric Rosen en Jonathan Schwartz aan – check ff op Youtube. Tot maandag!

Share

Geef een antwoord