Superhero Pepijn wederom onaantastbaar

Pepijn 24
Guido 11
Thomas 11

Alsof we helemaal niet meedoen! Als een ervaren haringkaker fileert Pepijn zijn tegenstander snel en vakkundig. Ikzelf schrok zo van zijn eerste zet (Lg5) dat ik na 15 seconden door de vlag ging. Dat was wel een heel gemakkelijk punt. Maar misschien wel het minst pijnlijk.
In deze partij ligt Anton onder het mes. Vanuit de opening bereikt Pepijn een lekkere stelling. Maar zie hoe de enigszins gedrukte stelling (kijk even naar de partij rond zet 22) in zijn handen verandert in een woest kolkende aanvalsmachine (ergens rond zet 30). Anton strategisch overspeeld: petje af Pepijn!

Zelf hou ik meer van het Hollands Hakwerk. Dus op f5 gewoon g4 spelen en knallen maar. Tegen Onno komt daar een leuke stelling uit die eindigt in mat in 7 die ik ook nog mag uitvoeren.

Meer weten over het Hollands?
Hier kun je de partijen naspelen: https://lichess.org/tournament/uI8MGNzN

Volgende week weer snelschaken: https://lichess.org/tournament/MVibWHZW

Share

1 reactie

  1. Pepijn van Erp schreef:

    In mijn partij tegen Anton stond ik toch niet zo lekker na de opening, hoor. Wel in tijd, dat scheelt ;-)

    Mijn 13 … Df5 wordt niet gewaardeerd door de computer, daar had ik blijkbaar e5 moeten spelen. Nu kwam ik wel gelijk te staan na 22.Ke2?! maar 24.Pd2 was pas echt een verkeerde zet. De witte stelling zakte daarna wel verassend snel in elkaar.

Geef een antwoord