Pepijn pakt er weer eentje

Pepijn 21
Maarten 14
Mark 7

Zonder vaste krachten Anton en Guido ziet de top-3 er wat anders uit.
Natuurlijk wint Pepijn, koning van de voorbereiding, weer een thema-toernooi. En natuurlijk speelde hij weer een paar illustratieve partijen. In deze tegen Henk-Jan laat hij zien dat wit wel actief moet spelen om zijn pionoffer te rechtvaardigen. Hier doet Henk-Jan het iets te rustig met wit en Pepijn rolt hem vakkundig op.

Hieronder nog een fragmentje uit het toernooi van vorige week. Soms mis je wel eens een matje bij het snelschaken. Soms mis wel eens een mooi matje tijdens het snelschaken. Maar zo’n prachtmat als deze: dat komt niet vaak voor. Dus Henk-Jan maakte me nog even attent op deze leuke combinatie die hij miste tegen Guido. Mat in drie!

Share

1 reactie

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Heel grappig mat! Dame-offer op leeg veld, mooier kan het toch bijna niet?

Geef een reactie