Even echt aan de bak…

6,5 – 0,5, dat was het nogal geflatteerde resultaat van de online simultaan voor UVS’ers die ik vorige week zondag op Lichess gaf. Het was een leuke uitdaging, vooral nu het in coronatijd een beetje ‘rust roest’ op schaakgebied is (tenminste bij mij). En ook een erg gezellig evenement, omdat wij tegelijkertijd via videoplatform Jitsi met elkaar konden praten. Na afloop hebben we samen nog ruim een uur de partijen geanalyseerd. In deze vorm is de simultaan zeker voor herhaling vatbaar!
Het maximumaantal van tien deelnemers werd jammer genoeg niet gehaald; er deden zeven UVS’ers mee. Nou ja, nog altijd eentje meer dan er naar de laatste clubavond kwamen. Ik ga je niet vervelen met allerlei online pseudoniemen en noem iedereen bij naam. Het speeltempo was 30 minuten en 30 seconden increment per zet. Ik had zelf nog 20 minuten extra, maar dat bleek niet echt nodig.
De tegenstand was goed en dat leverde veel spannende partijen op. Niet tegen Maarten van Rooij echter. Eigenlijk verongelukte hij al meteen na de opening. Er was een goede reden: Maarten was verantwoordelijk voor de organisatie van de simultaan en had het perfect geregeld, waarvoor dank! Begrijpelijk dat er minder energie overbleef voor de partij.

Ook de partij tegen Simon van Dijk kreeg een abrupt einde. Hij overzag het beruchte kleinigheidje in een vrij onschuldige stelling.

Tegen Onno Mares won ik na interessante verwikkelingen. Dirk van Nuland speelde lange tijd goed en kreeg zelfs een kans op lijfsbehoud, toen ik in een gewonnen pionneneindspel op de automatische piloot speelde. Dirk zag het niet en daarna was het meteen uit. Koen de Wilt had eveneens even uitzicht op meer.


De kleine meevallers tegen Dirk en Koen waren nog niets vergeleken met wat er tegen Dennis Breuker gebeurde. Dennis liet me ontsnappen met een blauw oog, nadat hij eerst kundig materiaal had gewonnen.

Ruud van der Spoel verdiende meer voor de manier waarop hij zich met een pion minder in het toreneindspel verdedigde. Vrouwe Fortuna had het blijkbaar goed met me voor tijdens de simultaan…

Share

Geef een antwoord