Leden, waar blijven jullie?

Moet je dat nou zien:

Dat kan toch niet! Toen ik jullie destijds vroeg wie er bereid was deel te gaan nemen aan de interne in dorpshuis De Bosduivel, in Heilige Landstichting nota bene, hebben 22 leden aangegeven dat ze dat wel wilden doen. En nu zitten er welgeteld 6 mensen te schaken in de Klokketoren. Van wie er 1 nog geeneens lid is!

Triest.

Share

12 reacties

 1. Dennis Breuker schreef:

  Ja, inderdaad jammer.

  Ik was het wel van plan, maar ik was er vandaag niet omdat ik (blijkbaar) nog moet wennen aan donderdag ipv. maandag. Al moet ik wel zeggen dat er weinig sfeer is zo. Grote zaal met weinig mensen, rondlopen moet met mondkapjes op, analyseren kan/mag niet. En geen bier etc. Ik denk dat veel mensen niet alleen komen om te schaken, maar ook om alles daaromheen. Ik ben daar in ieder geval een van.

  Waarom zijn die 22 personen niet komen opdagen? Geen idee. Misschien dat die 22 personen die ‘ja’ hadden gezegd er toen nog vanuit gingen dat het op maandagavond was. Wie weet kunnen veel mensen niet op donderdagavond? Wie zal het zeggen.

  Niets ten nadele van het bestuur, natuurlijk. Grote klasse dat jullie dit faciliteren.
  Nee, alles ten nadele van covid-19, het ‘spook’ waar we terecht bang voor zijn.

  Hoe lang moet dit nog duren?

 2. Jan van de Westelaken schreef:

  Ach ja, zie het maar als ‘venting’. Soms moet je je frustratie even kwijt. Misschien zitten ze allemaal thuis The Queen’s Gambit te kijken ; )

 3. Vladimir Bosnjak schreef:

  Ik sluit me aan bij Dennis’ woorden; Mondkapje, schuin tegenover elkaar zitten, ugh. Maar ik deel ook Jan’s frustratie, zij het om andere redenen; Ik ben geen online speler. Ik heb recent een account aangemaakt voor UVS, maar het is ongebruikt. Ik kan mij er niet toe bewegen om online te spelen. Maar dat Corona-gedoe werkt voor mij ook niet. Inderdaad frustrerend.

 4. Onno Marres schreef:

  De frustratie van het bestuur vind ik begrijpelijk. Ook ik ben het met Dennis eens dat er zo weinig gezelligheid is. Ik kom niet vanwege de naar mijn mening vergaande Corona-maatregelen.

  Wat niet wegneemt dat ook Ik het knap vind van het bestuur dat ze het fysieke schaak hebben georganiseerd.

 5. Onno Marres schreef:

  Volgens mij zijn de maatregelen strenger geworden sinds ze konden aangeven of ze belangstelling hadden voor fysiek schaken in dorpshuis De Bosduivel. De bar is dicht en het mondkapje. Misschien is dit (mede) de reden voor de lage opkomst.

 6. Simon van Dijk schreef:

  Dus als ik het goed begrijp moeten we gewoon een krat bier in de speelzaal zetten.

 7. Klaus Wüstefeld schreef:

  Het was super gezellig met z’n zessen. En het wordt nog gezelliger als Simon een krat bier meeneemt. Kom nu niet allemaal tegelijk opdagen, anders vervliegt mijn kans om in de UVS competitie bij de top 6 te eindigen.
  Nog even een opsomming geven van de voordelen van het schaken in de klokketoren.
  1. Het is de enige zaal in Nijmegen met een hyper modern luchtverversingssysteem. Goed in Corona-tijd !
  2. Er is vlakbij een bushalte ( ik ben even vergeten welke lijn, maar ik dacht lijn 8, die van het station komt.)
  3. Je hoeft als je naar binnengaat je armen niet uit te strekken om een zware deur te openen. De deur gaat vanzelf open en als dat niet gebeurt, kun je buiten op ’n duidelijk zichtbare ronde knop drukken.
  4. Er staat ook nog ’n piano. Wie kan er piano spelen ?

 8. Vladimir Bosnjak schreef:

  “4. Er staat ook nog ’n piano. Wie kan er piano spelen ?”

  Vóór of na de krat bier?

 9. Dennis Breuker schreef:

  Na het krat bier kan iedereen piano spelen!

 10. Vladimir Bosnjak schreef:

  Ik kan niks voor je verbergen Dennis :)

 11. Klaus Wüstefeld schreef:

  we kunnen dan ook nog de polonaise doen

 12. Arjan Schoonen schreef:

  “4. Er staat ook nog ’n piano. Wie kan er piano spelen ?”
  Ik heb in Café Groenewoud eens een UVS-er niet onverdienstelijk piano horen spelen. Alhoewel, hij kreeg er geen cent voor betaald.

Geef een antwoord