Wie verslaat Anton?

Anton 43
Guido 23
Luuk 15

Schaakvrienden! Wederom wint Anton afgetekend. Met twee vingers in de neus. Het wordt tijd dat iemand hem gaat helpen om die vingers uit de neus te halen. Hoe smerig het ook klinkt!

Zelf ben ik inmiddels een soort hofleverancier van punten voor Anton geworden. Een soort pinautomaat. Punten nodig? Dan ff bij Mavaro langs. Hieronder komt Anton even een puntje pinnen – de eerste van 7 nullen op rij voor mij. Bijna het record van Chi (staat op 9 nullen) gehaald!

Opvallend in de eindstand is de derde plaats van Luuk. Vooral omdat hij maar 4 partijen speelde. Jammer dat hij eigenlijk nooit de volle tijd mee speelt. Misschien als de Harry Potter serie is afgelopen…

Ook Roy is een soort beroepsvoorbijganger. Speelt af en toe een potje mee. Zou ook best een bedreiging voor Anton kunnen zijn als hij wat langer aan zou haken. Kijk even naar deze partij tegen Henk-Jan; de enige die hij speelde. We komen er in na zet 38. Hier kun je zien hoe moeilijk schaken eigenlijk is. Een zo op het oog simpel pionneneindspelletje. Maar zie…


OK – het is een vluggertje. Maar toch. Leerzaam hoor!

Volgende week trainen met een gambiet dat iedereen wel eens op zijn repertoire gehad zal hebben: het Morra-gambiet (aangenomen). Als dat geen leuke, leerzame avond wordt, dan weet ik het niet meer.
Je kunt je hier aanmelden.

Share

Geef een antwoord