Team UVS degradeert

Dat is vreemd, hoor ik menig UVS’er die categorisch weigert om mee te doen aan de wekelijkse teambattle maar wel de verslagen op de site leest omdat schaken nu eenmaal zijn hobby is nu denken; team UVS hikte toch week na week tegen promotie aan en nu degradeert het kansloos, wat is hier aan de hand? Dat zit zo: Er blijkt een speler van een team dat vorige week gepromoveerd was te zijn teruggetrokken. Deze speler had behoorlijk gescoord en daardoor zijn wij in punten toch boven dat team geëindigd en mochten we deze week uitkomen in de hoogste klasse. In deze GC teamcompetitie (GC staat voor Groninger Combinatie, de club van initiatiefnemer Govert Pellikaan) bepalen de scores van de 10 best scorende spelers per team het eindresultaat (in de eerste klasse zijn dat er 8). De teams in deze klasse bleken in zowel in de top als in de breedte aanmerkelijk sterker dan wij en we konden het  uiteindelijk dan ook niet bolwerken.

Desalniettemin was ik zoals elke zondagavond weer tot tranen toe geroerd dat dat handjevol snelschaakliefhebbers bij UVS weer bereid was om voor twee uurtjes van de zondagse lanterfantmodus over te schakelen naar de keiharde prestatiemodus.

Volgens mij was het Euwe die ooit zei dat schaken voor 25 % wetenschap is, voor 25% kunst en voor 50% strijd. Van het wetenschappelijk en kunstzinnig aspect van het schaken kon ik in de partijen van gisteravond zo gauw geen voorbeelden vinden, maar van strijd des te meer. Hier volgen er drie.

Volgende week battlen we weer vrolijk verder. Doet u dan ook (weer) mee?

Share

Geef een antwoord