Zoveelste thriller bij UVS

Anton 37
Guido 36
Jan 30

Het was weer eens spannend! Hoewel Guido de telling nog aanvecht, gaan we er toch maar van uit dat Anton gewonnen heeft. De geruchten gaan dat er ergens wel eens iets verkeerd zou kunnen zijn gegaan met tellen of registreren, maar we weten het niet.

Guido had het ook wel een beetje aan zichzelf te danken. Of aan de Goden. In ieder geval verscheen hij een kwartier te laat en dat scheelt al gauw een paar potjes en punten. Maar goed. Het is ongeveer kwart voor tien. Nog twee potjes te spelen voor het eind van het toernooi. Guido heeft 32 punten. Anton 34. Guido wint in de voorlaatste ronde van Anton en komt op 36. Voor de laatste ronde staat hij keurig twee punten voor op Anton. Niks aan de hand dus. Maar daarbij had hij buiten de waard, in dit geval Henk Jan, gerekend. In een berserkloos potje kabbelde de partij naar het eind toen Guido zomaar een kwal inleverde. Tja – dat moet je tegen HJ niet doen. Verlies voor Guido.
Aan een ander bord zat Anton tegen Simon te berserken. Hij haalde een kwal op en tikte het potje netjes en snel uit. Drie punten erbij – Guido voorbijgestreefd.

Soms komt Anton wat traag op gang bij de toernooitjes, maar deze keer was hij vanaf de eerste seconde scherp. Hij startte met een miniatuurtje tegen medekanshebber Jan.

Simon zorgde ervoor dat de opmars van Anton enigszins vertraagde. In dit potje lijkt het erop dat Anton eenvoudig gaat winnen. Hij kan kiezen tussen a-pion opspelen of mataanval. Hier is de aanval echter uitgewoed en Simon maakt het in een paar zetten af.

Partijen naspelen? Kijk op:
https://lichess.org/tournament/T3Q4Rslj

Het speelrooster:
Maandag trainen we het Dame-Indisch. Rapid 15-5
https://lichess.org/tournament/fHLXHvye

Donderdag wegens corona geen clubavond bij de Klokketoren

Zondag 22 nov. Simultaan door Hans Klip. Als je niet mee doet kun je toch ff komen kijken. Start om 15:00 uur.
https://lichess.org/simul/PJtukcVT

Maandag 23 nov Snelschaaktoernooi 3-2
https://lichess.org/tournament/VdwO0SFs

Share

Geef een reactie