Anton en Guido berserken zich naar de top

Anton 19
Guido 16
Pepijn 14

Zoals Anton als Guido hebben alle partijen in versneld tempo gespeeld.
Guido op een mooie tweede plek met maar vier gespeelde partijen – en 4 uit 4 dus.
Pepijn deed dat eigenlijk nog beter met 5 uit 5. Hij vergat alleen even tegen mij de eerste zet te doen. Partij verloren voor hem. En dat hakt er in als je om de eerste plek speelt zonder te berserken. Vandaar de voor Pepijn ietwat teleurstellende TPR van maar iets boven de 2300.

Hieronder de partij waarin Pepijn Anton verslaat. Hij heeft (tegen specialist Anton!) met wit schijnbaar moeiteloos een prachtige aanvalsstelling bereikt. Hier speelt hij 14. g4!! en tien zetten later kan hij mat in 6 geven. Lekkere pot! Anton op zoek naar betere openingen?

Uit de lagere regionen mijn partij tegen Henk-Jan. Vooral (alleen maar) leuk omdat ik twee keer volkomen onterecht een stuk in zet op g4. Als wit zijn paard op f3 zou hebben staan zou er wellicht ergens nog enige compensatie te vinden zijn voor zo’n offer. Nu kon ik alleen maar blij zijn dat Henk-Jan het er dreigend uit vond zien.

Je kunt alle partijen naspelen op https://lichess.org/tournament/QhGlyYL6
Volgende week weer snelschaken https://lichess.org/tournament/T3Q4Rslj

Share

1 reactie

  1. Pepijn van Erp schreef:

    Wel een schoonheidsfoutje aan het eind van mijn partij tegen Anton: 27.Dh8+, Lxh8 28.Tg8# was leuker geweest. Maar volkomen terecht dat hij verloor, meteen in de opening stiekem geswitcht van de Moderne Opening naar de Pirc…

    Die partij van jou tegen Henk-Jan zat ik met verbazing te volgen. “Waarom neemt ie niet gewoon op g4? dacht ik herhaaldelijk.

Geef een reactie