Vierde plaats voor Team UVS

Langzaam maar zeker kruipt team UVS omhoog in de einduitslag van de wekelijkse teambattle. In  de laatste twee edities van dit vluggerfestijn op de zondagavond eindigden we als vijfde, gisteravond legde het team beslag op de vierde plaats. Vijftien UVS-ers gaven acte de présence, dat waren er ook weer meer dan vorige week. Ik krijg het gevoel dat de snelschaakliefhebbers de battle weer ontdekken en dat de vorm bij iedereen groeiende is. Wie weet waar dat nog allemaal toe kan leiden.

Bij al die stijgende lijnen horen natuurlijk ook partijen van niveau. Deze week daarom geen miniatuurtjes maar partijen met wat meer vlees op de botten.

O, wacht, toch één miniatuurtje. Sivadij stuurde mij na afloop van het toernooi dit partijtje toe en merkte daarbij op dat hij een leuk miniatuurtje had afgeleverd tegen dezelfde tegenstander die hij er vorige week ook al binnen 20 zetten onder had. Deze keer had Sivadij zwart.

Guidovm speelde een partij die om meerdere redenen interessant is. Niet alleen versloeg hij de viervoudig  Nederlands kampioene bij de dames, let ook eens op de opening waarvan hij zich hier bedient. Inderdaad, de moderne verdediging. En laat dat nou precies de opening  zijn die op het programma staat voor het UVS-thematoernooi van maandag 2 november op. Speel na,  leer en doe volgende week mee.

Bij Purmerend speelde een zekere AlphaKing22 mee. Hij scoorde maar liefst 114 punten, 40% van de totaalscore van zijn team. Toen uvsuvs in de chat vroeg wie die speler was, was het antwoord achtvoudig kampioen van Nederland Loek van Wely. Zie hier hoe de FvD-senator onze man de oren wast.


Volgende week battlen we weer vrolijk verder. Doe je dan ook (weer) mee?

Share

Geef een antwoord