Pepijn herbevestigt klasse in thematoernooi

Pepijn 22
Guido 19
Henk-Jan 13
Wouter 13

Pepijn liet weer eens zien waartoe een goede voorbereiding kan leiden. Slechts 1 remise hoefde hij af te staan en dat leverde hem een tpr van 2479 op. Zowel met wit als met zwart wist hij weer optimaal gebruik te maken van de stellingskenmerken van de Grünfeld-Indische verdediging. Dit ondanks ingewikkelde telefoongesprekken tijdens het schaken. Liet hij weten in de chat. Telefoon? Hmmm. Misschien zou de wedstrijdleider hier in moeten grijpen.
Guido begint een beetje arrogant te worden. Een dik half uur voor het einde stop hij er maar vast mee, want “nu kan iemand mij nog inhalen.” Inderdaad ja: Pepijn natuurlijk! Een Alafieliepje heet dat tegenwoordig. https://youtu.be/k29hVRkAvto

Het UVS toernooienfestijn kent een aantal vaste bezoekers. Naast Famke Louise komen ook Thomas en Dennis regelmatig langs om te kibitzen. Gezellig hoor! Maar deze keer moesten we het alleen met de bemoedigende woorden van Thomas doen. We vragen ons af: wat is er met Famke en Dennis aan de hand?

Anton was zondag in vorm en werd topscorer met een tpr van 2400+ (zie verslag Bert-Jan – om te lachen ook). Dat heeft duidelijk te veel van hem gevergd. Twee fragmenten met Anton in een hoofdrol. Om te lachen.
De eerste vond hij zelf hilarisch: Anton heeft net g3 gespeeld en Henk-Jan maakt het meteen af met een niet alledaagse combinatie.

Een hier een miniatuurtje met Pepijn achter de witte stukken. Soms leek het wel of Anton zijn 5-jarige nichtje achter zijn laptop had gezet. Eerst ging de opening al niet zo soepel. Maar Dg4? Hoe dan?

Hieronder analyseert Pepijn deze en nog een paar potten. Watch and learn!

Partijen naspelen?
https://lichess.org/tournament/x3sjRS81

Volgende week meedoen met snelschaken?
https://lichess.org/tournament/Yv5UMhLy

De week daarna meedoen met het volgende thematoernooi?
We spelen het Wolga Gambiet, internationaal bekend als het Benko Gambiet


Meld je aan bij:
https://lichess.org/tournament/AlZ4JPMr

Share

1 reactie

  1. Dennis Breuker schreef:

    Famke en Dennis? Hoe weten jullie dit? We zouden het geheim houden na het debacle bij Jinek.

    Anyway, bij de Wolga/Benko ben ik er zeker bij, ook al is het herfstvakantie.
    Tenzij ik niet mag van Famke, natuurlijk…

Geef een reactie