Famke Louise zegt: doen!

Guido 57
Maarten 35
Anton 29

Langs berg en dal klink hoorngeschal! Guido trompetterde zich vrolijk de berg Olympus op en sleepte de zoveelste toernooioverwinning binnen. Nog slechts een klein elitegezelschap weet zich aan de algehele depressieve malaise in de semi-lockdown te onttrekken.
Terwijl heel Nederland apathisch voor de tv op de bank hing, heen en weer geslingerd tussen “ik pak nog een biertje’ en “ik doe niet meer mee”, vochten maar liefst zes matadoren om de ereprijzen in het supergezellige online toernooienfestijn van UVS.
Belangrijk om te weten is dat Famke Louise een warm voorstander is van het supergezellige online toernooienfestijn van UVS. Ze zal flink gaan influencen om ook jou, geïnteresseerde lezer, over te halen om een plons te wagen in het o zo fijne, handwarme, toernooienzwembad van UVS.
Dus zorg dat je erbij bent volgende week bij de o zo nuttige maar vooral leerzame Grünfeld-trainingsavond.

Enfin er werd geschaakt. En hoe! De pareltjes regen zich als vanzelf aaneen tot een imposant paarlensnoer, te kostbaar en te zwaar om ooit gedragen te worden. OK – er werd geblunderd. Maar dat hoort bij snelschaken. En als je tegenstander ook eens een keertje blundert is dat allemaal wel te dragen. Met moeite, zoals zeg maar een te zwaar paarlensnoer (vermoed ik – want ik heb natuurlijk nooit een paarlensnoer gedragen, althans geen echt), maar te dragen.

Guido ging als een dolle uit de startblokken en zag de rest van de avond de achtervolgers ver achter zich aanrommelen. Door dat voordurend achteruitkijken glipten er wel eventjes zes verliespartijen tussen door. Jammer. Zo blijft die score van 100 punten voorlopig een kleinejongensdroom.
Hieronder een van de zes verliespartijen. Ook weer stuk voor stuk pareltjes!

Kun je nagaan hoeveel misschien wel nog leukere partijen er gespeeld zouden zijn als heel UVS mee zou doen met dit snelschaaktoernooi! Het is toch doodzonde dat maar een handjevol spelers zich waagt in deze oceaan van kunst en creativiteit! Onno heeft hier misschien wel het meeste last van omdat hij echt honderden elo-punten minder heeft dan de rest van de groep. Kom op heren van team 2, 3 en 4 doe ook eens mee!
Onno krijgt het natuurlijk zwaar, maar hij is zeker niet kansloos. Veel partijen verloor hij maar nipt op tijd. En deze won hij. Een vrijwel foutloos gespeeld Boedapester Gambiet. Keurige pot Onno!
Christ Verstegen had vroeger in De Klokketoren, het clubblad van SMB (een clubje dat ook in Nijmegen speelt), een rubriek waarin hij steeds een partij presenteerde met de vraag welke rating beide spelers hadden. Speel onderstaand juweeltje maar eens na – zouden zo twee spelers van 2500+ kunnen zijn.

De parel der parelen is natuurlijk het paardmat. Hier fopt Anton de toernooiwinnaar met een beauty; een black beauty – als ik dat zo mag zeggen.

Alle partijen kun je naspelen op:
https://lichess.org/tournament/h13hxRnI

Volgende week oefenen op de Grünfeld:
https://lichess.org/tournament/x3sjRS81

Famke zegt: OMG! Doen!

Share

1 reactie

  1. Arjan Schoonen schreef:

    SMB? Nooit van gehoord. Wat is dat. Steeds Meer Blunders?

Geef een antwoord