Guido wint 9de snelschaak toernooi: weer geen 100 punten

Guido 94
Anton 52
Luuk 40
Olav 40

Angstgegner. Kent u dat begrip? Guido in ieder geval wel. Vanaf de hoge Zwitserse bergen doet Guido regelmatig pogingen om de 100 punten in een UVS-Arenatoernooi te halen. Ook deze keer lukte dat… Net niet. Vooral door Angstgegner Wouter. Die snoepte twee overwinningen af. Guido maakt niet veel blunders met snelschaak – een belangrijk talent! – maar af en toe glipt er toch eentje tussendoor:

Blunderen hoort nu eenmaal bij snelschaak. In een eerdere bijdrage (zie hieronder) laat Simon nog eens zien dat er flink geblunderd kan worden. Natuurlijk kan Stockfish dat prima analyseren. Er worden in die partij 11 blunders begaan. Vijf door Simon en zes door Anton. Valt wel mee hoor.

Enfin wil je deze partijen en alle andere nog eens nakijken, dan vind je ze op:
https://lichess.org/tournament/O5QKCUGf

Volgende week trainen we het Evansgambiet. In rapidpartijen.
https://lichess.org/tournament/ymZSPloz
Zorg dat je erbij bent!

Share

Geef een antwoord