Zwitser slaat keihard toe op UVS-snelschaaktoernooi

Guido 98 (uit 30)
Anton 59 (uit 26)
Jan 54 (uit 27)

Flauwe grapjes natuurlijk over dat Zwitsers zakmes. Maar misschien was dat wel de trigger die Guido nodig had om weer een flink te vlammen. De uitslag spreekt voor zich.
Wel moet nog vermeld worden dat dit toernooi ook bezocht werd door Luuk Peters, die als erkend vluggeraar zeker tot de kanshebbers werd gerekend. Luuk moest er nog even inkomen. Maar wat wil je ook… Groningen…
Natuurlijk waren er weer blunders en ‘mouseslips’, maar er werden ook prachtpartijen gespeeld. Of misschien kan ik beter zeggen: partijen met prachtfragmenten erin. Hieronder een paar bewijzen dat ook vooral bij snelschaak leuke combinaties te zien zijn.
Eerst nog even een vage herinnering aan vorige week. We hadden het toen onder andere over offers in de draak en met name het standaard kwaliteitsoffer op c3. Hier is weer een voorbeeld. De zwarte pionnenstructuur wijst op de aanwezigheid van de draak.

Altijd leuk zijn de dameoffers.

Maar niet alle dameoffers zijn toeval. Hieronder een mooi mat door Anton. Waarom mooi? Omdat paardmatjes nou eenmaal altijd het mooist zijn. Daarom.


Deze partijen en alle andere juweeltjes kun je naspelen op
https://lichess.org/tournament/hamwxr68

Volgende week het thematoernooi waarin we starten met de basisopstelling van de Tarrasch-opening. Breid je voor!
Je kunt je alvast aanmelden op:
https://lichess.org/tournament/ESw8Kpi5

Share

Geef een reactie