Stand van zaken

Na weer een uitputtende zoektocht naar een speelzaal heeft het bestuur een principeakkoord bereikt met het management van De Vier Heeren, een café-restaurant gelegen op nr. 259 aan de Sint-Annastraat. Het is dezelfde locatie waar sommige leden in de lang vervlogen Splendortijd gingen vluggeren en borrelen na afloop van de clubavond.

Op dinsdag 7 juli heeft het bestuur de locatie geïnspecteerd. De nog redelijk centrale ligging is geschikt, er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen, de tafels en stoelen zijn goed, de consumpties zijn normaal geprijsd, we kunnen tot 1 uur blijven, de materiaalkast is vlakbij, er is een ruim buitenterras en we betalen geen zaalhuur.

So far so good. Maar dan de speelruimte. Die is beperkt, en bestaat uit twee afzonderlijke ruimten (zie foto’s) die door een gangetje zijn verbonden.

Meerdere scenario’s

Als er geen sprake meer is van corona en alle maatregelen verleden tijd zijn, kunnen we er maximaal 50-60 leden kwijt, het aantal dat normaal gesproken aanwezig is op een gemiddelde interne clubavond. Dat zou dus net gaan. Op warme avonden kan er ook op het terras gespeeld worden, en op maandagen dat er niet of nauwelijks restaurantgasten zijn, kan ook het achterste deel van het restaurant gebruikt worden. Op externe zaterdagen kunnen we helaas geen 4 teams herbergen, zodat we ofwel met 2 teams thuis en 2 teams uit spelen of moeten uitwijken naar een wijkcentrum als ’t Hert.

Zolang de 1,5 meter van kracht blijft, is het een ander verhaal. In de eerste variant moeten we 1,5 meter afstand houden tot onze tegenstander (of wie dan ook). Dat is op deze locatie niet doenlijk. Zolang dat het geval is, kan de fysieke competitie dus niet worden hervat.

In de tweede variant wordt de 1,5 meter tot je tegenstander losgelaten en geldt die voor buiten je bord. Dan kunnen er maximaal 25-30 leden spelen per avond. In dat geval overwegen we 2 speelavonden per week in te voeren, waarvoor de leden dan een persoonlijke voorkeur moeten uitspreken, zodat de partijen gelijkelijk over twee avonden kunnen worden verdeeld. Ook overwegen we de mogelijkheid om leden de gelegenheid te bieden interne partijen online te spelen.

Omdat we niet verwachten dat meteen alle leden weer vrolijk komen aanschuiven zolang corona onder ons is, gaan we uit van een geleidelijke aanloopfase, wellicht met inloopavonden en vrij schaken.

Waar het op neerkomt is dat we eigenlijk nog veel te weinig weten om duidelijkheid te kunnen verschaffen over het komende seizoen. De Algemene Ledenvergadering waarmee we traditioneel het seizoen openen wordt tot nader order uitgesteld. Zolang de KNSB nog geen besluit heeft genomen over de afdracht voor komend seizoen, zal er (tot leedwezen van de penningmeester) ook geen contributie worden geïnd.

Wordt vervolgd.

Share

5 reacties

 1. Dennis Breuker schreef:

  Wat een slagvaardig bestuur, heel fijn! Hoezee, hoezee, hoezee!

 2. Jan van de Westelaken schreef:

  Bedenk wel dat er nog niets in steen is gebeiteld, ook van hun kant niet. Veel zal afhangen van de vraag in hoeverre we ons kunnen houden aan de protocollen die zullen gelden wanneer we weer fysiek mogen spelen.

 3. Dennis Breuker schreef:

  Oké, dank voor deze toevoeging. Hoe zit het eigenlijk met de ventilatie daar? Daar lees ik ook steeds meer over. Wordt dat issue ook door jullie meegenomen bij het bekijken van opties?

 4. Jan van de Westelaken schreef:

  Dat, en vele andere zaken.

 5. Erik van Oosterhout schreef:

  Het is allemaal een beetje afwachten hoe dingen gaan uitpakken. Hartelijk bedankt weer voor jullie geweldige inzet.

Geef een reactie