Uitslag Beker 2020

Schaakvrienden!
Het bijzonderste bekertoernooi dat ooit georganiseerd werd door UVS is afgelopen. Het was een bijzonder toernooi om meerdere redenen. Als eerste natuurlijk omdat het een online-toernooi was. Vooraf was nog wel enige aarzeling bij spelers in verband met de fraudegevoeligheid. Hoe weet je of je tegenstander (met zijn schaakboeken en schaakprogramma bij de hand) niet zit vals te spelen? Anton gaat hier verder op in tijdens zijn partijbespreking na de eerste ronde. Niemand heeft echter ook maar een vermoeden van fraude gemeld. En waarom ook? Uit vrienden samengesteld was het toch? Nou dan!
Verder bleek het online spelen ook voordelen te hebben. Je kunt de partijen live volgen. Gewoon even kijken wie er online is, op diens naam ‘hooveren’ en je ziet of hij aan het spelen is.
Ook een voordeel was de flexibiliteit. Omdat je een hele week hebt om te spelen lukt het bijna altijd wel om de partij gespeeld te laten worden. Er zijn twee (van de 100) partijen niet gespeeld. Dat is veel minder dan in vorige jaren.
Een tweede reden dat het zo’n bijzonder toernooi was, is omdat we voor het eerst om twee bekers hebben gespeeld, zodat eigenlijk iedereen een kans(je) had om mee te doen met de prijzen.
En bijzonder is ook dat we een debuterend clublid hebben, Kosse Stegman, die nu vijf partijen heeft gespeeld en die we nog niet gezien of gesproken hebben. Hij debuteerde overigens verdienstelijk door een partij van Christ Verstegen te winnen.

De eindstand.
Beker met de grote oren (boven 1800):
1. Hamoun Habibi 5 uit 5
2. Jaap Houben 4 uit 5
3. Lukas van der Linden 4 uit 4.

Beker met de kleine oren (onder 1800):
1. Olaf Soons 4,5 uit 5
2. Benjamin Josso 4 uit 5
3. Toby van Schijndel 4 uit 5

De volledige lijsten vind je hier.
Vier spelers verdienen een extra vermelding: Mark Baltussen, Benjamin Josso, Dennis Breuker en Simon van Dijk hebben een prima score behaald. Vooral Simon die eindigt boven spelers die een rating van 400 tot 500 punten hoger hebben.

Het was qua organisatie misschien een beetje rommelig, maar vrijwel alle partijen zijn gespeeld en we hebben denk ik twee terechte winnaars. Volgend jaar hopen we weer een ‘echt’ bekertoernooi te organiseren.

Voor de mensen die ook wel eens online willen spelen: we organiseren elke maandag een toernooitje. Afwisselend snelschaak (3 min en 2 sec increment) en rapid (15 min en 5 sec increment). Morgen (maandag 29 juni) is weer een rapid-toernooi.

Share

1 reactie

  1. Erik van Heeswijk schreef:

    Dank voor de organisatie weer, Maarten!

Geef een antwoord