Brons voor team UVS

Gisteravond toonden 79 UVS-ers weer eens aan dat schaken geen teamport is. Zij lieten het verdedigen van de clubkleuren tijdens de een na laatste teambattle van dit seizoen over aan 13 clubgenoten die wel twee uur van hun zondagavond in dienst wilden stellen van de club. Naar de beweegredenen van beide groepen om wel of niet mee te doen kan ik slechts gissen, maar ik vermoed dat ze allemaal terug te voeren zijn op een van volgende begrippen: Hoogmoed, hebzucht, wellust, jaloezie, onmatigheid, woede, gemakzucht. Inderdaad, de zeven hoofdzonden.

Zonde was het ook dat we gisteravond zeven punten tekort kwamen voor de winst. Want het ging best lekker. Zo lekker zelfs dat ik op 10 minuten en 16 seconden voor het einde van het toernooi met trillende handen het volgende screenshot maakte.

Even dacht ik dat we gingen winnen, maar dat bleek uiteindelijk dus net een brug te ver.

Krijgt u van mij nog vijf  van onze winstpartijtjes.

De Wifi in Lausanne werkte prima.

MURRA37 zette een CM mat.

Ook Daltharian zette een sterke speler mat.

MenMen, onze topscorer gisteravond, hakte er weer vrolijk op los.

WeakietheViking won eindelijk eens met zijn dubieuze gambiet.

Volgende week de laatste battle. De strijd in de 1e klasse zal dan een uur langer duren zodat iedereen de ontknoping live kan meemaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

2 reacties

  1. Maarten van Rooij schreef:

    Mooie pot Weaky – Ik denk dat ik die opening ook ga spelen!

  2. Dennis Breuker schreef:

    Leuke verslagen, Bert-Jan. Met ieder verslag dat ik lees begin ik me schuldiger te voelen dat ik nog niet heb deelgenomen aan deze battles…

Geef een antwoord