Max Euwelezing door Paul van der Sterren

Ik ben nog steeds heel blij met mijn verhuizing van Amsterdam (oké, Diemen) naar Nijmegen, maar wat ik wel mis is het Max Euwe Centrum. Gelukkig bestaat het ook online, en onlangs is op deze site een video van de jaarlijkse Max Euwelezing gezet. Paul van der Sterren spreekt over wat Euwe voorhad op zijn tegenstanders, waarschijnlijk ook op Aljechin in 1935. Dit doet hij aan de hand van een tweekamp tussen Donner en Euwe. Wist u dat ze bij deze match hadden afgesproken om niet af te breken, maar om na 5 uur spelen een uur pauze in te lassen? En dan alleen maar om te eten, zeker niet om te analyseren!

Overigens zit het Max Euwe Centrum al jaren in zwaar weer qua financiën, dus misschien wel een idee om -net als ik- donateur te worden? En sowieso te abonneren op de nieuwsbrief.

Share

1 reactie

  1. Onno Marres schreef:

    Dit vind ik een interessante lezing.

Geef een antwoord