Anton boven alle partijen verheven

Schaakvrienden!
Anton is maandagavond volledig los gegaan. Eerdere winnaars als Jaap en Guido moeten zoiets vermoed hebben. Onaantastbaar was Anton. Zie het eindresultaat:

Anton van Rijn 48 punten
Koen de Wilt 18 punten
Hans Klip 17 punten

Dertig punten los! Tja – wat moet je daar nog van zeggen? Geen partij verloren. En drie keer met zwart gewonnen van Thomas. En dat is toch best een prestatie. Thomas heeft een soort eigen Stonewall met wit waar maar weinig spelers doorheen kunnen komen. En als je er niet doorheen komt, blijkt Thomas opeens een beter eindspel uit te tikken!
Maar er was meer! Sinds lange tijd zagen we Hans Klip weer eens langskomen. Een beetje roestig, maar nog altijd is de hand van de meester zichtbaar. Tegen Anton speelde hij een ouderwetse Hollander. Anton kwam beter uit de opening (da’s niet moeilijk tegen Hollands), maar hier maakt hij een foutje:


Hij slaat op f5 en wordt door Hans volledig opgerold. Hoewel. Het lijkt erop dat er te veel winstplannen zijn. Hans kan geen directe winst vinden, aarzelt en krijgt tenslotte de deksel op zijn neus. Maar interessant is de volgende stelling. Kijk er even naar – wat zou jij spelen?

Hans slaat op h3 en blijft lang gewonnen staan. Maar Stockfish vindt een typische computerzet (zo noemden wij dat vroeger) … Kijk nog eens even – wat denk je dat Stockfish aan raadt? Nee – dat is fout. Dat ook.
De beste zet is hier 31… Kh7! Waarom komen wij normale schakers daar niet op. Ja Anton in vorm zal hem gisteren wel gezien en gevreesd hebben, haar hij was dan ook even boven alle partijen verheven.

Andere gezelligheden.
Roy kwam even langs, speelde twee partijen en verdween weer. Kan allemaal in de Arena! Maar ook twee debutanten: Kosse Stegman en Maarten Rossen waagden zich in de leeuwenkuil. Hier zie je hoe Kosse bijna zijn eerste punt scoorde in het toernooi: tot zet 40 dreigt hij Maarten van het bord te schuiven, maar dan wordt alles anders…

Volgende week weer snelschaken 4 minuten p.p.p.p. En je hoeft niet bang te zijn voor die toppers, want die leveren allemaal de helft van hun tijd in – dus vier minuten voor jou, 2 minuten voor die topper: dé kans om een flinke buit binnen te halen! je kunt je hier aanmelden:
https://lichess.org/tournament/crdhfrQo
Tot maandag!

Share

Geef een antwoord