Déjà vu voor team UVS

Gisteravond toonden 13 clubgenoten weer eens aan dat schaken ook in deze tijd een echte teamsport kan zijn. De afwezigheid van enkele nieuwe gezichten van vorige week werd gecompenseerd door de deelname van twee vaste krachten die er vorige week niet bij waren. Zo eindigden we onder aanvoering van vijfvoudig clubkampioen uvsuvs net als vorige week op plaats vijf.
Toen ik na mijn tweede potje weer in de lobby terechtkwam, het toernooi was op de kop af 10 minuten en 31 seconden bezig, sprongen de tranen mij in de ogen. Van ontroering. We stonden eerste! Mijn oog viel op een opmerking van Mavaro in de chat: ‘Weaky screenshot!’ Als de bliksem gaf ik gehoor aan deze oproep, maar toen ik het shot na afloop van het toernooi van het klembord plukte, bleken we net in die split second te zijn ingehaald…

Mavaro selecteerde de volgende partij om aan de lezers te tonen. Hij zegt er dit over: ‘Soms verdien je het gewoon niet. Zie hier. Vanaf zet 14 kom ik gewonnen, gelijk, gewonnen (mat in 2) gelijk, gewonnen en verloren te staan. Gebrek aan focus – dat moge duidelijk zijn.’

Vaste waarde ‘tomaswillemsen’ was in vorm deze avond.

MoiRon maakte goed gebruik van een verdekt opgestelde loper op a2. Een leerzaam motiefje.

Jeep80 overrompelde weer menig tegenstander.

Frahoo, die voor het eerst meedeed, ondervond aan den lijve dat het er hard aan toe gaat bij zo’n battle. Hij won zijn eerste partij, pakte toen 7 nullen op rij en hield het na nog een halfje voor gezien. Toch denk ik dat hij nu is aangestoken met het battlevirus en dat we hem zeker terug gaan zien.

Volgende week battlen we weer vrolijk verder. Doe je dan ook (weer) mee?

Share

Geef een reactie